“То: Втора част” остана начело в бокс-офиса

ItChapter2.0

Втората част на “То” от Анди Мушети остана начело в американския и световен бокс-офис и през втората седмица от излизането си по кината. Екранизацията по класическия бестселър на Стивън Кинг спечели 40,7 млн долара от кината в Северна Америка, което бе достатъчно за да остане начело. Общият резултат на филма вече възлиза на 153 млн в САЩ и 323 за света, което не е лош резултат за хорър, който е забранен за лица под 16 години и няма да бъде излъчван в Китай. Заедно с приходите на първата част, “То” минава един милиард, като става втората хорър поредица с такъв успех след “Заклинанието”, което обаче е от много повече филми.

Хитът на лятото “Цар Лъв” вече има 1 млрд и 616 млн долара световни приходи, като остана в Топ 10 на САЩ и през тази седмица. Той е вторият най-успешен филм от началото на годината след “Отмъстителите: Краят”, но за създателите му ще е сладко това, че вече е първи в класацията за всички времена на ЮАР, предвид голямото усилие на “Дисни” да съберат актьори от африкански произход.

Изненадващо има движение и около вече старият “Спайдър-мен: Далече от дома”, при който “Сони” ползваха тактиката на “Отмъстителите: Краят”, като пуснаха допълнителна разширена версия, за да му увеличат още малко приходите. При “Отмъстителите: Краят” това позволи най-после да бъде изпреварен “Аватар”, а сега изглежда, че Спайди е минал “Капитан Марвел”, като така я остава извън Топ 3 в бокс-офиса на годината и заема място непосредствено след “Цар Лъв”.

През този уикенд по кината излизат новият “Рамбо”, фантастиката “Към звездите” с Брад Пит и “Абатство Даунтън”, така че е вероятно да има сериозни размествания спрямо подреждането от тази седмица. От Цитаделата ще продължаваме да следим бокс-офиса в развитие.

Тагове:  

Оставете отговор