Тошиюки Морикава

morikawa

Тошиюки Морикава е японски актьор и озвучител, който е записал редица култови роли в различни анимета и игри, като ние избираме да го представим заради това, че даде гласа на Рю Сузаку от поредицата F-Zero: The Legend of Falcon.

Морикава е роден на 26-ти януари 1967-ма година в Шинагава, Токио. Започва кариерата си през 90-те години, когато участва в поредици за гигантски роботи като “Гъндам” и “Брейв”.  През 1997-ма идва запомнящото му изпълнение на Грифит в оригиналната версия на “Берзерк”, а през 2000-та взима участие и в One Piece. В ролята на пилота от бъдещето Рю Сузаку, който се бори да спаси галактиката Морикава влиза през 2003-та, година по-късно участва в серията за автомобилни гонки Initial D, а също и във фентъзито Bleach, както и в “Наруто”. Паралелно с това Тошиюки дава гласа си и за много култови персонажи от видеоигри, сред които Хуоранг от Tekken 3, Риу в заглавия от поредицата Street Fighter, Мицуруги от “Соул Калибър”, Сефирот от Final Fantasy, Лиън Кенеди от Resident Evil, Данте от Devil May Cry.

morikawa phone

През второто десетилетие от новия век Морикава продължава с включванията си в множество анимета, като сред по-известните му роли са Тошизо Хижиката от Bakumatsu Rock, Тот от Kamigami no Asobi, участва още и в романтичните Junjou Romantica и Sekai-Itchi Hatsukoi, във фантастиките Captain Earth и Gundam Reconguista, виртуалната история Sword Art Online, фентъзитата Magi и Demon Slayer, музикалното Starmyu, драмата Banana Fish, епичното JoJo’s Bizzare Adventure.

От 2011-та година той е директор на компанията “Акслон”, посветена на озвучаването. На младини е участвал и в бой банда, а именно дуото 2Hearts. освен това дублира известни западни продукции, снима се и в японски истории за супергерои. Тошиюки Морикава е талантлив озвучител и се надяваме са чуем гласа му и в нови интригуващи продукции.

morikawa banner

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор