Тошики Масуда

toshiki masuda

Тошики Масуда е японски актьор и озвучител, известен с участията си в редица анимета, в това число популярните и в Цитаделата поредици Idolish7 и Touken Ranbu.

Масуда е роден на 8-ми март 1990-та година в Хирошима. Започва да се интересува от актьорска игра още като много малък, като решава да стане озвучител след като гледа анимета за гигантски роботи като “Гурен Лаган”.  През 2008-ма година се премества в Токио, за да се учи на актьорско майсторство.

През 2009-та година Масуда става част от театралните мюзикъли по спортната поредица Prince of Tennis, но после се фокусира върху озвучаването. Още в първите си години той успява да спечели роли в поредици като “Ю-Ги-О” и JoJo’s Bizzare Adventures, а по-късно печели главната роля в Samurai Flamenco и някои по-малки в Noragami.

kashuu hot boy

През 2015-та година Масуда взима ролите на Кашу Киомицо в Touken Ranbu и на Йори Изуми в Idolish7, като после от игрите се прехвърля в аниме адаптациите. Това са двама от главните герои в респективните си поредици, а освен тях той озвучава още персонажи в B-Project, TsukiUta the Animation, Durarara, Haikyu, My Hero Academia.  Сбъдва и детския си копнеж да е в анимета за гигантски роботи, като е част от Mobile Suit Gundam: Twilight Axis и Shinkansen Henkei Robo Shinkalion.

iori come

Дълги години Тошики работи за агенцията Space Craft, но от 2018-та година е на свободна практика. Освен актьор, той е още и певец и през 2020-та година записва първия си албум, Diver, последван от origin година по-късно. Несъмнено талантлив, той е озвучител, който се надяваме да чуваме още много години и за в бъдеще!

Представен от Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор