Топ 10 Победители без титла в Дуелите

duel of the citadel

Отново е време за класация Топ 10 от Дуелите. Днес ще се спрем на една интересна статистика – за най-много победи без спечелена титла от анкетите ни. Много чаровни и харизматични герои по една или друга причина не са стигали до трофей в тази ни рубрика, но въпреки това постиженията им заслужават да си бъдат отбелязани. Вижте кои са те!

peternrpromo3

10. Питър Певънзи (Хрониките на Нарния)

В книгите на професор К. С. Луис, Питър Певънзи е момче от нашия свят, което се озовава във вълшебната страна Нарния заедно с братята и сестрите си и по-късно става крал там. Питър има добри спомени и от нашите Дуели. Героят, чиято роля във филмовите адаптации на “Дисни” се изпълни от Уилям Моузли, се утвърди като водещият герой в поредицата си след победи срещу принц Каспиан и Едмънд Певънзи, опря се на популярността си, за да надделее срещу изследовател Гарвана в първия наш организиран Турнир и постигна най-славния си успех, разгромявайки вампира Едуард Кълън от “Здрач”. За съжаление други битки на Питър не протекоха така успешно и той записа загуби от драконовия ездач Ерагон, магьосника Драко Малфой и Джейсън Грейс, синът на Юпитер от книгите на Рик Риърдън. Въпреки това, четирите му победи са достатъчни, за да му осигурят място в днешната класация.

Malekith awesome

9. Малекит (Warhammer)

Кралят на мрачните елфи Малекит от поредицата Warhammer е един от по-мрачните образи, заемащи място в днешната класация. Той записа първата си победа в Дуелите срещу примарх Фулгрим от космическата версия на играта си, след което записа успешно участие в турнира за 2018-та година, където победи последователно Мегатрон от “Трансформърс”, магьосника Уолтър от “Тъмната кула” и аниме героя Девилмен. И макар великият крал да има и загуби от Белгарион, Бъмбълби и Ктхулу, с четири победи той успява да се нареди на девета позиция в класацията ни.

eragon swordsman

8. Ерагон (Наследството)

Драконовият ездач Ерагон от книгите на Кристофър Паолини е още един чаровен млад персонаж, намерил си място в нашата класация. Неговият победен ход започна в първия Турнир, който организирахме през 2013-та, където успя да победи последователно Едуард Кълън от “Здрач” и Питър Певънзи от “Хрониките на Нарния”, а после той успя да добави към това успехи срещу брат си Муртаг и мрачния елф Дризт от книгите на Р.А. Салваторе. Ерагон не е оставал непобеден и е допускал загуби от Пърси Джаксън, Хари Потър и Джейс Херондейл, но това са все шампиони от нашите Дуели и не могат да му отнемат позицията в днешната класация.

predator cool

7. Хищникът (Predator)

It kills for pleasure. It hunts for sport.

Няма момче от поколението на 90-те години, което не изтръпва при спомена за Хищника, страховития извънземен ловец, злодей от класическия екшън с Арнолд Шварценегер, по-късно се появил се в серия от филми, където убиваше дори Пришълци. Хищникът е побеждавал Пришълеца и в Дуел на Цитаделата, а освен това има победи срещу Робокоп, ловеца на глави Боба Фет и страховития таен агент Брайън Мил от “Твърде лично”. Единствените му загуби идват от комиксовите персонажи Венъм и Батман, което не е особено срамно. С такива резултати Хищникът лесно си намира място в нашия Топ 10 с герои без титла от Дуелите!

Jason_grace_by_germanmissiles

6. Джейсън Грейс (Героите на Олимп)

Джейсън Грейс е един от най-популярните и обичани герои от книгите на Рик Риърдън, който за жалост авторът безжалостно уби, тъй като не влиза в новия политкоректен калъп за персонаж от угнетено малцинство. Той обаче е титулован от Цитаделата, печелейки наградата ни за Герой на годината през 2011-та година, а освен това записва и 4 победи в Дуелите ни. Макар първият му двубой срещу Лио Валдес в нарочния Турнир за Герой на Олимп да завършва със загуба, Джейсън после се реваншира през следващите години, като успява да надвие образи като Джош Нюман от “Тайните на безсмъртния Никола Фламел”, Джейс Херондейл от “Реликвите на смъртните”, Питър Певънзи от “Хрониките на Нарния” и Рой Мустанг от “Железният алхимик” и допуска само още една загуба, от Бъмбълби, храбрия аутобот от поредицата “Трансформърс”.

deathwing winner

5. Детуинг (Warcraft)

Компютърните игри Warcraft са култови за цяло едно поколение, израснало с епичните сказания за света на Азерот. Едва ли оттам има по-харизматичен злодей от драконът Детуинг, антагонист и от книгите на писателя Ричард Кнаак по темата. Колкото и невероятно да звучи, Детуинг направи дебюта си в рубриката едва през миналата година, но бързо си намери място в класацията на най-успешните ни персонажи. Той първо размаза Алдуин от Skyrim, после надви бога на гръмотевиците Рейдън от Mortal Kombat, сетне схруска Хот Род от “Трансформърс”, а за десерт, макар да нямаше популярността да победи Трандуил от “Хобит”, надви вампира Алукард от анимето Hellsing. Това е един от най-впечатляващите рейдове в историята на турнирите ни и остава Детуинг на престижно място в днешната класация.

cthulhu_and_the_ninth_wave_by_fantasio-d9nw88r

4. Ктхулу (Митът за Ктхулу)

Eдна класация на Цитаделата не би била пълна, ако в нея няма хорър персонаж и днес в тази роля влиза Великия Ктхулу, култовия подводен бог от творчеството на големия американски писател Хауърд Лъвкрафт. Първата победа на Ктхулу в Дуелите ни е срещу Годзила, но истинският си пробив той направи през 2018-та година, когато стигна финала в Турнирите ни. Тогава той успя да победи първо Императора на човечеството от Warhammer 40 000, като завинаги огорчи част от този фендъм към нас, след това надви Волтрон – Защитника на вселената, разби То от книгите на Стивън Кинг и победи крал Малекит от фентъзи вселената на Warhammer. Това, че е злодей и романтиката на феновете ни му попречи да надвие Хари Потър на финала, но въпреки това петте му победи го оставят на крачка от подиума в днешната класация.

Batman Winner

3. Батман (DC)

Преди да започна класацията се чудех дали Черният рицар от Готъм Сити няма да оглави тази класация и той наистина се представи отлично, влизайки в челната тройка на нашия Топ 10. Батман е печелил шест пъти в рубриката, като първата му победа е в първия състезателен Дуел в историята на рубриката, срещу друида Аланон в първия ни турнир и приключила с победа. Следващата битка за съжаление е загуба от Батман, но няколко години по-късно Брус Уейн, както знаем е истинското име на героя, отново влиза в наш Турнир и стига до финала, побеждавайки Спайдър-мен и трансформъра Предакинг, преди да загуби от Леголас, най-силният персонаж в анкетите ни. Освен тези успехи Батман е побеждавал още Железния човек Капитан Америка и Хищника, а единствената му друга загуба идва от ситския лорд Дарт Вейдър. Така той се е затвърдил като един от най-популярните ни образи без титла от Дуелите, а освен това е печелил трофей за Герой на годината от годишните награди на клуба за 2012-та, което е записало името му със златни букви в историята ни като първият супергерой с такова отличие.

Thranduil_throne

2. Трандуил (Хобит)

Всички, които следят рубриката на Дуелите знаят, че Леголас е най-успешният ни персонаж в нея, затова беше интересно да се види дали баща му ще е най-успешният персонаж без титла, но той заема втората позиция. Краля на горските елфи записва първия си Дуел в тандем със сина си Леголас, като двамата разгромяват Дризт и Закнафейн от книгите за игрите Forgotten Realms на Р.А. Салваторе. Следващият Дуел за Трандуил е злощастен, тъй като той губи тежко от Леголас, но оттам нататък пътят му е почти безоблачен. След победа над оркския шаман Гул’дан от Warcraft владетелят на Мраколес влиза в Турнира за 2019-та година и побеждава последователно Нощния крал от популярния сериал “Игра на тронове”, драконовия ездач Муртаг от “Наследството”, магьосника Драко Малфой от “Хари Потър” и самия Детуинг. Финалът срещу Венъм обаче го задави и му попречи да влезе в шампионската класация – но с шестте си победи той заема комфортното второ място в тази.

anakin-mustafar

1. Анакин Скайуокър/Дарт Вейдър (Междузвездни войни)

Може би най-култовият герой в историята на цялата фантастика още няма трофей от рубриката с Дуели, но за сметка на това е печелил наградата за Злодей на годината през 2008-ма година, а сега добавя към това и първото място в днешната класация със седем спечели победи. Анакин дебютира като лорд Вейдър в първия Турнир на Цитаделата и размазва в първата си битка Джейс Херондейл от “Реликвите на смъртните”, след което смила и мрачния елф Дризт до Урден, преди да загуби от Гандалф. По-късно Вейдър побеждава и Батман и носи победата на “Междузвездни войни” в импровизиран сблъсък с вселената на DC, а заедно с Император Палпатин печели и срещу дуото черни магьосници от света на “Хари Потър” – лорд Волдемор и професор Снейп. Истинските си успехи обаче Анакин постига именно в образа си преди да стане на киборг, като побеждава някои от най-големите ни шампиони Хари Потър и Пърси Джаксън, а кулминацията е през 2017-та година, когато прави невъзможното и надвива Супермен, могъщия Човек от стомана. За жалост при второто си участие в Турнир и първо като Анакин, героят, изигран във филмите на Джордж Лукас от Хейдън Кристенсен, губи от Леголас и вероятно това е единствената причина да е в тази, а не в шампионската ни класация.

Но затова пък е на първо място.

Vader

Класацията изготви Александър Драганов

Оставете отговор