Топ 10 Аниме Победители в Дуелите

duel of the citadel

Тази седмица отново ще се върнем назад към историята на рубриката Дуели, като този път на фокус са аниме персонажите, участвали в нашите бойни анкети. За целите на класацията използваме само персонажи, които имат поне една победа и са герои от аниме – източна анимация, а не американски рисувани филми и сериали.

Приятно четене!

envy 03

10. Завист (Железният алхимик) 

Класацията се отваря от култовия хомункул в поредицата “Железният алхимик”, който е може би най-злият персонаж в поредицата, а в оригиналната адаптация от 2003-та година вероятно и най-могъщият. През миналата година Завист дебютира в Дуелите срещу екзорсиста Юкио Окумура и го разби с 12 на 3 гласа. И макар популярността му не стигна, за да надвие Драко Малфой, все пак падна достойно, с 24 на 28 гласа и си осигури място в днешната класация.

rin the best again

9. Рин Окумура (Синият екзорсист)

Рин Окумура е един от най-популярните и обичани аниме персонажи на всички времена, главен герой в поредицата “Синият екзорсист”. Той направи дебюта си в Дуелите ни преди две години, когато се изправи в Дуел на Въображението срещу Кирито от “Изкуството на Меча онлайн”, в битка, в която персонажът му имаше всичките си сили от играта. Това обаче не му помогна с нищо и Рин го надви с 11 на 4 гласа, което му позволи да напредне в годишната класация до Девилмен, който го спря, но само с един глас разлика. Така Рин остава на девето място в нашата класация.

domon

8. Домон Кашу (Мобилни костюми Гъндам)

Пилотите от “Гъндам” като цяло нямат добри спомени от Дуелите си в Цитаделата, като Шар Азнабъл и Кира Ямато понесоха неприятни загуби от трансформърите Хот Род и Хот Шот. Това обаче частично се компенсира от Домон Кашу, героя от популярния 90-тарски сериал G Gundam, който през 2017-та година се изправи срещу баш аса на “Гурен Лаган” Симон и успя да го надвие с 9 на 4. И понеже битката не беше част от турнирна схема, Домон е един от двамата аниме персонажи в класацията, които на този етап са непобедени.

hijikata2

7. Тошизо Хижиката (Хакуоки)

Хижиката-сан се появи в Дуелите на Цитаделата през миналата година, малко след като ревюирахме анимето, в което е главен герой. Тоши, както го наричат приятелите му, се изправи срещу Нанаши от “Мечът на странника” и успя да го надвие в една от най-оспорваните ни и популярни аниме битки, като взе битката с 12 гласа на 10. И макар в следващия си сблъсък Хижиката-сан да бе победен от Миказуки Мунечика с глас разлика, той се нарежда на почетното седмо място в нашата класация.

guts-winner

6. Гътс (Берзерк)

Eдин от най-култовите аниме персонажи в историята попада в нашата класация на шесто място, след като дебютира в Дуелите през миналата година. Първата му битка бе срещу популярният анти-герой Goblin Slayer и тя му донесе победа. Макар противникът му да бе по-актуален, Гътс успя да спечели с 14 на 9 гласа и така продължи напред. За жалост вторият му противник се оказа прекалено силен и легендарният мечоносец бе победен от Алукард с 11 на 20 гласа. което го спира да се изкачи по-напред в класацията.

edward elric

5. Едуард Елрик (Железният алхимик)

Едуард Елрик е може би най-популярният аниме герой, като аниметата за него редовно оглавяват класирания за най-добри произведения в историята на формата. Той също е носител и на най-престижната и впечатляваща победа на аниме персонаж в нашата рубрика с Дуели. През 2018-та година той се изправи в директен двубой срещу Спайдър-мен и успя да надвие прочутия герой на “Марвел” с 22 на 15 гласа. За съжаление когато си толкова популярен, изкачването към върха те среща и с по-трудни противници – загуби на Алхимика от Хари Потър и Пърси Джаксън поне засега го оставят на пета позиция в нашата вечна ранглиста.

new kimba

4. Кимба, бялото лъвче (Императорът на джунглата)

Героят от първото цветно аниме в историята, създаден от легендарния Осаму Тезука, дебютира в Дуелите ни едва през тази година, но веднага записа изключително убедителна победа, като успя да победи Кайон, синът на Симба от популярния сериал “Лъвската стража” на “Дисни”. Сблъсъкът между двете лъвчета протече драматично, но Кимба успя да спечели с 14 на 11 гласа, което го оставя в битката за титлата тази година. Евентуален следващ успех срещу Кову в следващите месеци би могъл да го изкачи още по-нагоре, но на този етап Кимба остава на крачка от челната тройка.

Mikazuki.Munechika.600.1844041

3. Миказуки Мунечика (Тукен Ранбу)

В челната тройка на класацията ни попадат само герои с по повече от една победа, а Миказуки Мунечика има две! Красивият мечоносец дебютира в Дуелите на Цитаделата преди година с успех срещу магьосника Уей Усиен от китайското “Мо Дао Зу Ши” с 5 на 4 гласа, а след това успя да надвие и Тошизо Хижиката с 3 на 2 гласа. Макар и не много популярни, тези победи го класираха до четвъртфинала, където обаче Миказуки бе разбит с 4 на 16 гласа от Алукард, което го остави и на трето място във вечната ранглиста.

Devilman_OVA_version

2. Девилмен (Девилмен)

Хорър супергероят на Го Нагай заема второто място в нашата класация и остава на крачка от върха. Персонажът, който съчетава в себе си човешкото с демоничното започна участието си в нашите Дуели с победа над Ято, бога скитник от поредицата “Норагами”, който победи само с един глас 9-8. Акира Фудо, както е истинското име на персонажа, повтори упражнението и срещу Рин Окумура, срещу който надделя с 10 на 9. Късметът му обаче изневери в битката с краля на черните елфи Малекит от Warhammer, от който Девилмен бе победен с 12 на 21 гласа. Това го остави с две победи и оттам – на второ място в класацията ни.

alucard1

1. Алукард (Хелсинг)

На първо място в крайното класиране на нашата класация за аниме персонажи убедително застава Алукард от “Хелсинг”! Той започна победната си серия в Цитаделата след като надви във вампирски двубой  Кейн от Blood Omen с 19 на 14 гласа. Не по-малко впечатляващ бе вторият му успех срещу Гътс от “Берзерк”, когото надви с 20 на 11 гласа, а кулминацията дойде, когато Алукард разнебити Миказуки от “Тукен Ранбу” с 16 на 4. Наистина, след това Алукард записа и загуби, съответно от Венъм с 13 на 26 и Детуинг с 11 на 14, което показва, че все още анимето е може би недостатъчно популярно в клуба. Въпреки това обаче, трите победи на Алукард му отреждат първото място в нашата вечна ранглиста.

Класацията изготви Александър Драганов

Оставете отговор