“Топ Гън” вече е най-касовият филм за годината

top gun

Американският филм “Топ Гън: Маверик” вече е най-касовият хит за 2022-ра година! Това се случи след като новия екшън на легендата Том Круз спечели нови 30,5 милиона долара от бокс-офиса в САЩ. Това, плюс приходите от останалите държави по света, му носи общ резултат от над един милиард долара. “Топ Гън: Маверик” е първият филм от тази година, постигнал такъв резултат и вече изпреварва новия “Доктор Стрейндж”, застопорен на 947 милиона.

Новият филм “Елвис” за легендарния рок певец Пресли също има 30, 5 милиона долара за уикенда, като според първоначални данни губи от “Топ Гън” само със 175 долара за почивните дни. Все пак това е голям успех за музикалния хит от режисьора Баз Лурман и “Уорнър” изразиха задоволство от резулататите му, които общо за света възлизат на 50 милиона.

Третото място за седмицата остава за “Джурасик Свят: Господство”, който въпреки ужасно негативните ревюта си се гледа заради готините ефекти с динозаври и печели 26 милиона долара за уикенда. С това той остава пред новия хорър “Черният телефон” по романа на Джо Хил, взел 23 милиона. “Джурасик Свят: Господство” приближава опасно по приходи “Батман” с Робърт Патинсън, като резултатите им са 746 на 770 милиона, като се очаква другата седмица динозаврите да изпреварят супергероя. Тогава обаче ще излезе и новия филм за анимационните герои “Миньоните”, който едва ли ще се затрудни да заеме първото място по приходи.

Оставете отговор