Томоаки Маено

tomoaki maeno

Томоаки Маено е японски актьор и озвучител, известен с участията си в множество анимета, включително и фентъзи поредицата Touken Ranbu или “Танцът на мечовете”.

Маено е роден на 26 май 1982 година в град Шимоцума, префектура Ибараки. Учи в академията за развлекателни медии и института за актьори четци. Започва да работи от 2008 година, като всяка година участва в множество анимета от всякакви жанрове. Една от първите му запомнящи се роли е на Камю от музикалната поредица Uta no Prince-sama, участва и в сериите от същия жанр TsukiUta the Animation, Starmyo, I-Chu: Halfway Through the Idol. Томоаки дава гласа си на популярни герои от биткаджийски игри като Кио Кусанаги в King of Fighters, Хваранг от Street Fighter X Tekken, Люк от Street Fighter 6.

masaki surf happy

Маено е гласът и на Масаки Ханаока от Wave: Let’s Go Surfing, но ролята, заради която го представяме в биография е тази на Яманбагири Кунихиро от фентъзи сагата Touken Ranbu, като последното му включване като този герой е сериала, излязъл тази година – Touken Ranbu Kai: Kyoden Moyuru Honnouji.

През 2020 Томоаки Маено се жени за колежката си Микако Комацу, а през миналата година се роди и първото им дете. Вярваме, че този актьор ще ни радва с работата си още дълги години.

yamanbagiri2

Представен от д-р Александър Драганов

Оставете отговор