Товарно животно

beast of burden

Beast of Burden, преведен на български като “Товарно животно”, е екшън от 2018-та година, заснет с участието на Даниел Радклиф, известен на повечето киномани като актьорът, изиграл Хари Потър в началото на новия век. Тук Дан играе съвсем различна роля, макар да не е и класически екшън герой.

Шон (героят на Дан) е разжалван военен пилот, изпаднал в голямо затруднение, след като жена му бива диагностицирана с рак на матката. Без пари, с които да я лекува, той е принуден да потърси работа като “товарно животно” на мексиканския наркокартел, като се съгласява да пренесе голямо количество дрога над границата със САЩ. В същото време Шон прави сделка и с американската служба за борба с наркотици ДЕА, която иска да залови престъпниците. По време на полета обаче мафиотите надушват, че нещо не е наред и отвличат жена му Джен…

dan paranoia

“Beast of Burden” страда от изненадващо критични ревюта в Интернет, като хората явно са очаквали нещо от калибъра на “Хари Потър”. Истината е, че Дан отдавна се снима в по-евтини проекти и този един от тях. Филмът е клаустрофобичен трилър, който създава усещане за параноя и приближаваща гибел едновременно със зловещите кадри от самолета, в който лети героят на Радклиф и с пилещия нервите саундтрак, по-подходящ сякаш за хорър. Шон е от типа персонажи, които са прецакали всичко в живота си и им остава малко, за да оплескат нещата съвсем, като Даниел си го изиграва съвсем прилично. На финала има и престрелка, но завършекът е малко объркан и остава неясно какво точно се е случило (малко като “Code of Honor” със Стивън Сегал, макар и по съвсем друга линия). Доколкото видях програмата на Дан, той ще се снима и в други подобни продукции, така че може да очакваме още филми с негово участие.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор