Титани: Сезон Първи

main-qimg-98a4f48ac9ce43940e53c01afbd2b64c

Днес имам възможността и особеното удоволствие да ревюирам супергеройския сериал Титани. Винаги съм бил изпълнен с резерви към серийни продукции от този тип, но този път останах очарован. Когато DC искат да направят нещо както трябва го правят!

Brenton-Thwaites-Robin1

Началото на историята ни отвежда в Детройт, Мичигън. Едно бедно и малко момиче на име Рейчъл Рот отчаяно се опитва да разбере какво се случва с нея. Тя има особена дарба, с която се опитва да свикне, но която постепенно започва да я поглъща – телекинеза. Малко след като постъпва в гимназията способностите й се развиват, но с това започват и бедите. Рейчъл постоянно сънува кошмари и вижда демонични отражения в огледалото. Скоро те започват да я зоват по име и да й говорят. Момичето все повече започва да гледа на дарбата си като на проклятие. Светът й окончателно се сгромолясва, когато един ден непознат нахлува в къщата и убива единственият жив родител на Рейчъл – майка й Мелиса. Но шокът за детето е двоен тъй като малко преди да умре Мелиса й разкрива, че не е нейна майка. След като избягва от убиеца Рейчъл е арестувана от полицията и отведена в участъка. Там се запознава с детектив Дик Грейсън, който я разпитва и разбира с какво си има работа. Да, става дума за същия Дик – Робин, чиракът на Батман и бъдещ Найтуинг. И да, оцелял е след като на няколко пъти щяха да го убият, докато се бореше срещу Пингвина и Двуликия заедно с Брус. След години на усърден труд заедно обаче нещата вече са различни. Робин се е скарал с Батман и е напуснал Готъм, но все още продължава кариерата си на супергерой, този път в Детройт. Сутрин – в участъка, вечер – на улицата. Дик смята, че най-сетне е намерил спокойствието и мира, от които така отчаяно се нуждае. Но срещата му с Рейчъл ще промени живота му…завинаги.

1b996769ab32257aec424c7325b1366e

Австралийският актьор Брентън Туейтс е звездата на този сериал. В този сезон той още носи костюма на Робин, но стилният му начин на игра го прави перфектен за Найтуинг. Това е най-силната му роля до този момент, след като няколко пъти сме го виждали на първа линия в „Боговете на Египет“, „Карибски Пирати“ и „Злодеида“. Особено добро впечатление прави изпълнение на Райън Потър, който влиза в ролята на Гар Логън – супергерой, който има способността да става на много сладък зелен тигър и да смазва всичко, което му се изпречи на пътя. Младият актьор Томасо Санели влиза в ролята на новия Робин, който Батман обучава за да замени Найтуинг. Въпреки че е едва на 16 години младежът е хванал „тона“ и играе чудесно. Водещата женска роля (поне за мен) отива при Тейгън Крофт (Рейчъл), която от малка е част от фендъма на DC. Бидейки една от най-големите фенки на комикси сега тя сбъдва мечтата си като е избрана за да участва в сериала. Нейното участие се допълва идеално с Ана Диоп, на която е поверена ролята на Кори Андърс – един от най-силните членове на младия екип.

images

В заключение мога само да кажа, че за мен това е продукция от високо ниво, която има обещаващо продължение. Малко са сериалите за супергерои, които грабват още от първия път. И този е един от тях.

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор