Титани: Сезон Втори

titanss02-3

И така, продължаваме нашия разказ за приключенията на младите супергерои, които под ръководството на Найтуинг продължават да се борят със суперзлодеите. ежедневно кроящи нови планове за това какви поразии да направят. Рядкосполучливият сериал по вселената на DC бързо оглави челните места по гледаемост сред феновете, а Нетфликс обявиха, че интересното тепърва предстои. Но да видим какво се случи във дотук.

3718ygoj1k341

За щастие сблъсъкът на титаните с Тригон, известен още като „дявола на DC” се размина без фатални загуби. Героите победиха, а злодеят беше натикан обратно в измерението си, чакайки следващия сгоден случай, в който да нападне. След този случай героите решават да се прегрупират, а Дик Грейсън да се откаже от Робин, предавайки щафетата на по-младия питомец на Батман – Джейсън Тод. Малко след битката с Тригон обаче Дик се среща с Брус Уейн, чиито планове са съвсем различни. Бившият вече Робин моли Батман за помощ тъй като иска да основе нов отбор – „Младите титани“, които да продължат делото на Лигата на Справедливостта. И Брус се съгласява, но при едно условие – Дик да измисли за себе си нов герой, който да оглави отбора. И така се ражда Найтуинг. Младата Лига се мести в Сан Франциско, където компанията Уейн е закупила огромна сграда в центъра на града. „Тайтънс Тауър“ по нищо не отстъпва на модерно обзаведената Бат-пещера и оттук-насетне ще служи за подслон на Найтуинг и неговите ученици. Скоро към младите супергерои се присъединяват и още техни приятели, които нямат търпение да се спуснат в нови приключения. Но и техните врагове не спят. Още на третия ден супергероите получават сигнал за двама стари врагове на Батман, които са успели да избягат от затвора – Доктор Артър Лайт и Слейд Уилсън, познат ни още като Детстроук. Така започват и новите приключения на „Новите Титани“.

Titans-Season-2-Villains

Актьорският състав на сериала е също толкова на ниво, колкото и в първия сезон. Брентън Туейтс (Найтуинг) не е мръднал, а по-младите му колеги Тейгън Крофт (Рейвън), Ана Диоп (Кори Андърс) и Райън Ротър (Бийстбой) продължават успешно да развиват ролите си. Значим напредък се наблюдава при Кърън Уолтърс (новият Робин) – най-младият от всички актьори (едва на 15), който изненадва с изключително силно екранно време. Новото в лице във втория сезон е Джошуа Орпин, на когото се пада нелеката задача да направи дебютно включване като Супербой. Орпин поставя обещаващо добро начало, на което надявам се, ще имаме възможност да се насладим повече в следващия сезон. От злодеите най-силно изпълнение прави Исай Моралес – Детстроук. Озверял от бягството на дъщеря си и решението й да стане част от „Новите Титани“, Детстроук си поставя една единствена цел в този сериал – да убие Найтуинг. Моралес е идеален за тази роля тъй като изгражда подобни образи в над 20 сериала.

oyjn7jahror21

В заключение мога да кажа, че вторият сезон на „Титаните“ е дори по-успешен от първия. Щастлив съм, че Нетфликс обявиха излизането на трети сезон през 2021 година и нямам търпение това да се случи. А дотогава – приятно гледане!

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  ,

Оставете отговор