Тиквената глава: Кръвна вражда

pumpkin4

Четвъртият филм за чудовищния убиец, наричан Тиквената глава, пренася сюжета на Ромео и Жулиета в американската провинция и забърква в него познатото от предните три части чудовище. Режисьор на продукцията е Майк Хърст, а сред актьорите най-популярното име отново е това на ветерана Ланс Хенриксен, завърнал се като тревожния дух на героя от първия филм.

Семействата Хатфилд и Маккой враждуват от дълго време, а както често се случва, цената за това я плащат децата. Рики Маккой е подозиран от собствения си баща, че е гей, защото крие любовта си към Джоди Хатфилд, която също тайно се измъква през нощта, за да се види с любимия си. За жалост братята на Джоди разбират за увлечението й, след което я проследяват до скришното място в гората, където влюбените се виждат, набиват гаджето й, а после тръгват да преследват сестра му Сара, за да задоволят нагона си. В бягството момичето умира. Когато се свестява, Рики е съкрушен от скръб и отива в къщата на горската вещица, която призовава от гроба страховития демон, наричан Тиквена глава…

Pumpkinhead_Syfy

Този филм е вероятно най-доброто продължение на оригинала. Макар компютърните ефекти да не са скъпи, продуцентите са решили да не ги пестят, а вместо това развихрят Тиквената глава, който е по-кръвожаден, неумолим и неубиваем отвсякога. Някой ще каже, че това не е изкуство и сигурно ще бъде прав, но за сметка на това е наистина готино забавление, – поне за тези, които си падат по такива неща. Ако не се боите от клишета и чудовища, а искате да изкарате час и половина в гледане на готин хорър с много карантия – не пропускайте!

Оставете отговор