Тери Брукс разкри сюжета на “The Stiehl Assassin”

the stiehl assassin

Писателят Тери Брукс, чиято поредица “Шанара” продължава вече над 40 години, представи сюжета на новия си роман “The Stiehl Assassin”, който очакваме да излезе по-късно тази година.

След The Black Elfstone и The Skaar Invasion идва новата книга от поредицата The Fall of Shannara.

Скаар са пристигнали в Четирите земи с целта да ги завладеят. Те имат нужда от нов дом, но мирното съвместно съществувание не е концепция, която някога са разбирали. Първите им войници, предвождани от жестоката принцеса Аджин, вече са пристигнали, но зад тях идва цялата армия на Скаар, а всеки, който застане на пътя й, ще бъде смазан.

Ала може би победата на Скаар не е така сигурна. Друидът Дрискър Арк е освободил и себе си, и крепостта Паранор от света на духовете. Тарша Кайнин, ученичката на Дрискър, отново е заедно с Дар, защитника на останалото от Друидския орден и се учи да овладее могъщата магия на молитвената песен. Ала Таво, братът на Тарша и друидската, предала Дрискър, са по дирите им, а Таво е нанесъл удар със Стиела – едно от най-могъщите оръжия в Четирите земи…

Книгата се очаква да излезе през юни, издадена от Del Rey Books. В същото време, освен финалът на сагата “Шанара”, Брукс готви нова книга и от по-малката си поредица, “Магическо Кралство на Отвъдната Земя”.

Оставете отговор