Тери Брукс издава и повест

brooks-warrior-cover

Писателят Тери Брукс явно преживява късно лято в кариерата си, тъй като сериозно се е разписал. По-рано тази година той вече издаде “The Skaar Invasion”, втората книга от тетралогията “The Fall of Shannara”, която остави читателите жадни за още – и да, очаквайте скоро ревю на книгата. Наесен очакваме опита му в научната фантастика “Street Freaks”, а сега научаваме, че се връща и към urban fantasy жанра с повестта “Warrior”, разположена в света на познатия и у нас роман “Ангелски огън на изток”.

Паркът “Синисипи” в Хоупуел, Илиноис, от много време е дом на магията.

Джак Маккол го е научил още като малък, когато се е изправил срещу смъртоносно заболяване, преодолявайки го с помощта на най-невероятни спътници – горското същество Пик и вярната му сова Даниел – а също и с магията от собственото си сърце.

Джак вече е пораснал и е завършил университета, оставяйки това ужасно време и магията зад гърба си. Но това ще се промени. Лутащ се без посока в живота, той е призован от Дамата, която събира мъже и жени в служба на Думата. Тя има отчаяна нужда от Джак, за да опази бъдещето на света – а той ще има само един шанс да й помогне…

Повестта е продължение на разказа “Imaginary Friends” и ще излезе в електронен формат на 11-ти септември. Издава “Grim Oak Press”.

Тагове:  

Оставете отговор