Тежката артилерия идва с категорията за Сериал на годината!

2020 Series of the Year

Фентъзи клуб “Цитаделата” стига и до може би най-възловото гласуване в тазгодишните награди, а именно за Сериал на годината. Тримата номинирани са “Вещерът”, “Мандалорецът” и “Титани”, а гласуването е до утре в 12:00ч:


bike trails

“Вещерът”, адаптация по романа на Анджей Сапковски с участието на супермена Хенри Кавил, стига тази категория след силен първи сезон, в който зарадва феновете на фентъзито с мечове и магии. Считан за далеч по-силна екранизация от стария полски сериал, “Вещерът” е шанс за трето отличие в Цитаделата за тази поредица, след специалната награда на Анджей Сапковски за славяноезичен автор от 2008-ма и отличието за Игра на годината на третата част от гейм поредицата. Ако се случи, това ще е реванш и за Хенри Кавил, който не успя да спечели в нашите категории с “Човек от стомана”.

“Мандалорецът” отбелязва голямото завръщане на “Междузвездни войни” в нашите награди след разочарованието от “Последните джедаи”. В този страхотен сериал на “Дисни” проследяваме приключенията на самотен маскиран ловец на глави, принуден да се грижи за малко извънземно от рода на Йода. Ако Мандо успее да спечели категорията, това ще е втори успех за “Междузвездни войни” в класациите за Сериали след този на анимацията “Войните на Клонираните” през далечната вече 2013-та година.

Третата номинация в категорията отива за “Титани”, които пък защитават честта на комиксовите адаптации по “Ди Си” и ще се надяват на нещо по-добро от третото място на “Младежка лига” през 2019-та. За отбелязване е, че това е първата игрална продукция, в чиито фокус е Дик Грейсън при превръщането си в Найтуинг, а не просто като Робин. В ролята влезе Брентън Туейтс, наследил Крис О’Донъл, влязъл под кожата на този образ в късните игрални филми за Батман от 90-те.

Иначе наградата за Сериал на годината се връчва от 2012-та година, като досега нейни носители са били както популярни игрални поредици като “Доктор Кой” и “Игра на тронове”, така и западни анимации от рода на “Войната на клонираните” и “Трансформърс Прайм”. През миналата година на първото място се нареди “Лъвската стража” на “Дисни”.

Оставете отговор