Тацухиса Сузуки

suzuki tatsuhisa

Тацухиса Сузуки е японски актьор и озвучител – Seiyuu. Той работи в света на японската анимация вече две десетилетия, като най-известните му роли са на плувеца Макото Тачибана от Free! и на фентъзи героя Бан от “Седемте смъртни гряха”.

Тацухиса е роден на 11-ти ноември 1983-та година в Ичикава, префектура Чиба. Подобно на много японски изпълнители, той се е занимавал и с музика, като жанровете, в които се е изявявал са поп и рок. Първите му озвучавания за аниме са от 2003-та година, а още през 2005-та записва роля в култовата сага Bleach. През 2006-та виждаме името му в каста на Gintama, през 2007-ма – в “Дигимон”, а през 2008-ма – в “Черния иконом”, всичко това измежду множество други роли.

makoto kawaii

2013-та година като че ли е ключова за кариерата му поне от гледна точка на фендъмите, които следим, тъй като тъкмо тогава той дава гласа си на Макото Тачибана, обичания герой от поредицата Free!вдъхновена от романите на Коджи Оджи. Същата година той печели ролята и на Ранмару Куросаки, певец от групата Quartet Night и персонаж в аниме серията за музикални идоли Uta no Prince-sama.

Само година по-късно, през 2014-та, той печели ролята и на Бан, харизматичния и красив боец от аниме сагата “Седемте смъртни гряха”, адаптация по манга поредицата на Накаба Сузуки. Бан бързо се превръща в един от най-любимите герои на зрителите, а привлекателният му глас играе важна роля затова. Тук отново се вижда и умението, което един японски озвучител има, тъй като тембърът на Бан няма нищо общо с този на Макото Тачибана например.

ban hot

През 2015-та Сузуки става част от аниме серията Q Transformers, където записва гласа на култовия злодей Локдаун. Година по-късно той се присъединява и към още две анимета, които рецензирали, TsukiUta the Animation и Prince of Stride: Alternative. През 2018-та го чуваме в самурайското Bakumatsu, а през 2019-та се присъединява и към каста на Attack on Titan.

През 2020-та година Тацусиха се жени за певицата Лиса, но година по-късно си спечелва проблеми, когато се скарва с рок бандата, в която е пял и след това губи множество роли, тъй като е нарушил уговорка с тях. “КиотоАни” обаче го задържаха за ролята на Макото Тачибана във финалните филми от поредицата Free!, а в края на миналата година отново го чухме и като Бан в новото филмче за “Седемте смъртни гряха”.

Безспорно талантлив и работлив актьор, Тацусиха Сузуки има невероятно богата палитра от гласове, които може да озвучава и се надяваме да го чуваме още дълги години и занапред.

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор