Танго и Кеш

tango and cash

“Танго и Кеш” е класически екшън от 1989-та година, дело на режисьора Андрей Кончаловски и с участието на екшън легендите Кърт Ръсел и Силвестър Сталоун. Някога любим на българските фенове, наскоро той отново бе излъчен в ефир и макар да няма пряко отношение към фантастичния жанр, реших да го представя поради това, че е супер забавен и готин филм.

Танго и Кеш, Сталоун и Кърт Ръсел, две страхотни ченгета в един корумпиран град, които обаче не могат да се разберат кой е номер едно и дори не подозират, че са попаднали на мушката на опасен враг, който иска да се отърве от тях. Това е бандитът Ив Перет, изигран от майстора Джак Паланс (Карл Грисъм от оригиналния “Батман”), който успява да устрои клопка на двамата асове и те влизат в затвора по несправедливо обвинение, а там ги чака страховития убиец Рекуин (в ролята Брион Джеймс, звезда от такъв тип филми). Рекуин трябва да елиминира коравите ченгета, обаче Танго и Кеш успяват да се измъкнат – и получават шанс да докажат невинността си, като докопат злодея, който ги е натопил…

tango-cash-main

“Танго и Кеш” е екшън комедия, която не си поплюва. Във филма всичко е голямо – страховитите мъжаги, които са главни герои, мускулите им, оръжията им, пиперливия хумор, взривоопасните битки, дори кръвта, която се лее. Когато филмът е излязъл, критиката не го е харесала, но аз си обичам този филм от малък. Действително сюжетът му е хаотичен и предвидим, което е лоша комбинация, но атмосферата, майтапите и престрелките са супер, а какво повече да искаш от този жанр? Ако не сте го гледали, наваксайте, ако не сте го правили скоро, припомнете си го. Няма да съжалявате.

Тагове:  

Оставете отговор