Такуя Сато

takuya sato

Такуя Сато е японски актьор озвучител – Seiyuu. Той работи от началото на века, но набира скорост след 2011-та година, като в последно време взе участия в някои от най-популярните аниме поредици като Touken Ranbu и Idolish7.

Сато е роден на 19-ти май 1984-та година в префектура Мияги. Започва кариерата си, заминавайки се с дублаж на вносни продукции, като между 2001-ва и 2011-та има спорадични участия в анимета, главно в епизодични роли. Това се променя когато той става част от поредицата Cardfight с ролята на героя Тошики Кай. Тя го утвърждава като озвучител и през 2013-та година той печели роля в JoJo’s Bizzare Adventure, както и в робо-поредицата Gundam Build Fighters, където изиграва ролята на харизматичния и привлекателен Тацуя Юки. Така Сато става редовен участник в различни аниме проекти за “Мобилни костюми Гъндам”, включва се и като гласа на волейболист в популярната и обичана серия Haikyu.

Shokudaikiri.Mitsutada.full.1834244

През 2016-та година той става част от поредицата Touken Ranbu, като поема две различни роли, едната на Самонджи, другата на загадъчния и завладяващ красавец Шокудайкири Мицусада, останал с едно око. Той изпълнява тези роли и в двете части на сериала Hanamaru, както и в екшън версията Katsugeki, но това не му пречи да вземе участие и в конкурентната поредица The Thousand Musketeers през 2018-та година. Може би най-големият му удар обаче става факт, когато той дава гласа си на Рьоносуке Цунаши, скромния певец с имидж на съблазнител от триото “Тригър” в музикалната поредица Idolish7. Това съвсем го прави любимец на публиката и феновете.

tsunashi2

През тази година очакваме да чуем гласа на Такуя в две нови анимета, Phantom of the Idol и Vazzrock the Animation, за които вече писахме. Сигурни сме, че няма да ни разочарова!

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор