Такума Терашима

takuma terashima

Такума Терашима е японски актьор озвучител – Seiyuu. Започва кариерата си през 2004-та година и записва участия в редица популярни анимета, може би най-известното от които е музикалната поредица Uta no Prince-sama.

Такума е роден на 20-ти декември 1983-та година в префектура Ишикава. Завършва училище за озвучители в Токио. Първото аниме, в което се включва е Genesis of Aquarion през 2005-та година, оттогава не стои без работа, като освен анимации озвучава и игри. През 2007-ма записва участие в поредицата Bleach, а през 2010-та в Durarara. По-важното обаче е, че в същата тази 2010-та печели ролята на Итоки Отоя в музикалната игра Uta no Prince-sama и я задържа и за аниме адаптацията през 2011-та, като оттогава не е пропускал да го озвучава, въпреки, че паралелно с това се включва в конкурентната серия Idolmaster, давайки гласа си на Амагасе Тума.

taku terashima

Терашима печели и роля в “Гъндам AGE”, поредния сериал по популярната сага за гигантски роботи. През следващите години той има включвания в истории като вампирските Blood Lad и Servamp, популярната серия Log Horizon, култовата Black Butler, а отскоро и Tokyo Revengers. Макар и сравнително по-рядко, той се снима и в игрални продукции, на няколко пъти влизайки ролята на популярния супергерой Ултрамен, записва и няколко албума като певец. През 2022-ра година той става част и от сагата за мечоносци Touken Ranbu, включвайки се в играта от поредицата Warriors по тази история. Очакваме го и в новия филм за Utapri, отново като Отоя.

Женен е за колежката си Сатоми Сато, от която има дете. Пожелаваме му много здраве и още успешни участия – като Отоя и не само!

takuma ultraman

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор