Такехито Коясу

koyasu-takehitojpg

Такехито Коясу е японски актьор, известен като озвучител на различни аниме герои. През 2008-ма година той е наречен най-трудолюбивия измежду всички озвучители, тъй като още тогава е имал 365 роли. Заради дълбокия си, но в същото време нежен глас, той често получава роли на красиви самотници, на злодеи или на комбинация измежду двата типа персонажи.

Коясу е роден на 5-ти май 1967-ма година в префектура Канагава, Япония. Като ученик той често бяга от училище, за да гледа филми и това събужда интереса му към актьорската игра с гласа. След като все пак завършва гимназия Коясу той влиза в школа по актьорско майсторство и в края на 80-те години вече работи. През 90-те той участва в аниметата по детските книги на известната писателка Туве Янсон, която е много популярна в Япония, а после се насочва към известни поредици за роботи, като участва в такива поредици като Brave, Evangelion и Mobile Suit Gundam. Може би най-запомнящата му роля там е на Му Ла Флага от Gundam Seed, изключително популярно аниме, което излиза в началото на новия век.

koyasu younger

Кариерата на Коясу продължава да се разгръща и той печели участия в редица популярни поредици като Yu-Gi-Oh, Shaman King, Fullmetal Alchemist, Hellsing, Sword Art Online, като в последното изпълнява ролята на ужасяващия крал Оберон. Друга популярна негова роля е на Дио Брандо от екцентричното JoJo’s Bizarre Adventure. През 2014-та година Такехиро става един от актьорите, озвучавали легендарния супергерой Дедпул на “Марвел”. Това се случва в Marvel Disk Wars: The Avengers – аниме за “Отмъстителите”.  Коясу озвучава и Жокера на DC в японските дублажи на “Отряд Самоубийци” и “Лего Филмът – Батман”.

През последните години Коясу не дава индикации, че ще намалява темпото, като записва роли в Attack on Titan, Demon Slayer и Boruto. Причината да го представим в сайта обаче е великолепното му изпълнение в Sk8 the Infinity, където озвучи по невероятен начин злодея Адам. Тази роля въплъщава подходът му в играта, който е “да прави двуизмерното триизмерно” – придаде много характер на героя!

В началото на тази година Такехито Коясу спечели и наградата за най-добър озвучител в поддържаща роля на 15-тите награди Seiyu за изпълнението си в Re:Zero − Starting Life in Another World. Синът му Коки също е актьор и през 2020-та двамата участват заедно в Duel Masters.

Такехито Коясу е актьор, който несъмнено заслужава вниманието си и с него започваме представянията на по-известни Seiyu – актьори озвучители на анимета!

Takehito_Koyasu

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор