Такеру Сато

Sato_Takeru

Такеру Сато е японски актьор, известен с ролята на самурая Химура Батосай във филмовата трилогия “Скитника Кеншин”.

Сато е роден на 21-ви март 1989-та година в Сайтама, Япония. Има по-малка сестра, но за съжаление родителите му се развеждат, докато е ученик. В гимназията той решава да се занимава със спорт, като тренира бейзбол и достига черен колан по Шоринджи кемпо, японски стил по бойни изкуства, вдъхновен от шаолинското кунг-фу. По това време той е и дете актьор, но първоначално решава да не преследва тази кариера, тъй като е прекалено срамежлив. През 2007-ма година той завършва гимназия и бива диагностициран с белодробни проблеми, от които по-късно обаче успява да се възстанови.

takeru kenshin

Година по-рано, през 2006-та, Такеру бива харесан от актьорска агенция и убеден да се посвети на тази професия. Той започва да се появява в различни сериали и адаптации, като прави първия си голям пробив с ролята на Рьотаро Ногами в супергеройската поредица Kamen Rider. Такеру набира популярност с тази роля и участва и в драмата Rookies, която счита за удар, макар да не е в главна роля. През следващите години той продължава да трупа участия, а през 2011-та година постига голям успех, след като бива потвърден за главната роля в игралната адаптация на манга поредицата “Скитника Кеншин”.

Първата част от “Скитника Кеншин” излиза през 2012-та година и постига голям успех и вдъхновява бързо две продължения, в които Сато отново участва. Авторът на мангата, Нобухиро Уацуки, е във възторг от Такеру и го нарича идеалният актьор за ролята на Химура Кеншин. Самият Сато споделя, че макар да се привързва към всеки герой, в чиято роля влиза, намира Кеншин за специален и никога не се уморява да го играе.

kenshin hero

Покрай успеха на “Скитника Кеншин”, за чиято роля печели наградата за най-добър екшън актьор в Япония, Сато участва в още различни проекти, включително като Ромео в театрална постановка по класическата Шексспирова трагедия и на Кей Нагай във филмова адаптация на мангата “Аджин”.

Такеру Сато ще се завърне като Химура Кеншин догодина за следващите два филма от поредицата. Нямаме търпение да ги видим!

takeru kun

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  

Оставете отговор