Таиса Фармига

taissa farmiga

Таиса Фармига е американска актриса от украински произход. Тя е по-малка сестра на легендарната Вера Фармига и подобно на нея си печели слава с участията си във филми на ужасите.

Таиса е родена на 17-ти август 1994-та година в щата Ню Джърси, като е седмо дете на родителите си. Казва, че разбира украински език, но не може да го говори. За сметка на това владее езика на знаците, а по вероизповедание е протестантка от петдесятното движение – религия, към която семейството й минава, въпреки, че в миналото са били православни християни.

Таиса бива окуражена да започне работа като актриса от сестра си Вера, като дебютира в нейния филм Higher Ground. Пробивът й идва обаче със сериала American Horror Story, за който записва няколко сезона. Паралелно с това тя участва в различни драматични и комедийни филми, както и в трилъри. Таиса се изявява и като озвучителка, като дава гласа си за супергероинята Рейвън от анимационната вселена на DC.

sister irene

През 2018-та година Фармига нанася големия си удар, като се появява в ролята на сестра Айрийн във филма “Монахинята”, част от страховитата вселена на “Заклинанието”. Таиса е убедителна с изпълнението си на младо момиче, откриващо вярата си в сблъсък с върховното зло на демона Валак, като това участие я прави популярна сред феновете. Излишно е да казвам, че преди нея сестра й Вера също е спечелила публиката с ролята на Лорейн Уорън от основната сюжетна линия във филмите за “Заклинанието”.

Таиса Фармига се завърна в ролята на сестра Айрийн и за втората част от поредицата “Монахинята” и макар този филм да не е така бляскав като предшественика си, играта й отново бе безупречна. Надяваме се да я гледаме още дълги години в различни филми 🙂

taissa fest

Представена от Александър Драганов

Оставете отговор