Тадаши Кикучи

Tadashi Kikuchi

Тадаши Кикучи е герой от аниме поредицата Sk8 the Infinity. Той работи като секретар на политика Шиндо Айносуке, състезаващ се нощем тайно със скейтборд под псевдонима Адам. Самият Тадаши обаче също има прякор – Змията (“Снейк”). Той е човекът, обучил Адам на скейт.

Тадаши се запознава с Шиндо докато двамата са още малки. По това време Кикучи работи като градинарче в дома на стария Айносуке, като му е забранено да заговаря сина му, тъй като е от слугински род. Двамата обаче се сприятеляват, когато Тадаши вижда Шиндо разплакан и предлага да го научи да кара скейтборд. Другото момче се съгласява и постепенно се превръща в истински майстор, за огромно неудоволствие на баща си, който изгаря борда му.

Шиндо Айносуке обаче не се отказва от скейта и започва да участва в нелегални състезания под псевдонима Адам, като се утвърждава като най-добрия скейтър там и продължава участията си независимо от това, че след смъртта на баща му самият той се превръща в политик под ръководството на лелите си. В това време Тадаши Кикучи е неотлъчно до него, денем като негов секретар, а нощем помагайки му по време на състезанията, като наблюдава кадри от тях и споделяй ценна информация за позицията на опонентите му. За съжаление карането на Адам се превръща в обсесия за него, а маневрите му стават все по-груби и опасни за околните. Тадаши Кикучи е загрижен от това, но като човек по-ниско в йерархията не споделя мнение пред началника си, а изпълнява безпрекословно всяка негова заповед.

snake racing

Това се променя когато Адам организира опасен турнир на най-добрите скейтъри, като това е начин да си достави върховно удоволствие, изправяйки се срещу най-обещаващия млад играч Ланга Хасегава. Тадаши вече смята, че манията на Шиндо е опасна за кариерата му и се включва в турнира под псевдонима Снейк (“Змията”). Той напомня на Адам, че лично го е обучил да кара и приема облог, че ако спечели турнира, шефът му ще трябва да се откаже от спорта. Снейк взима първата си гонка, като отказва олимпийския състезател Мия, но след това се оттегля от надпреварата, за да позволи на Адам да се бори с Ланга.

Ланга печели състезанието с началника му, а Тадаши Кикучи е до шефа си, когато той има нужда от някой след загубата. По това време секретарят е убеден, че Шиндо Айносуке ще го натопи за лични корупционни сделки, вместо това обаче Адам издава по-висшестоящи политици над него и така Кикучи остава на работа като негов секретар.

Тадаши е интересен и енигматичен персонаж, който може би ще бъде развит по-подробно във втория сезон от Sk8 the Infinity. Засега за него може да се каже, че е лоялен служител, успяващ почти винаги да запази самообладание, а също така и изключителен скейтър, може би дори най-добрият, предвид факта, че е обучил Адам и не сме го виждали да се състезава с Ланга. И макар от излизането на анимето с негово участие вече да мина доста време, сега настъпва моментът той да получи биография в Цитаделата.

snake wins

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор