Сяо Джан 肖战

a314763d-3ff6-4f58-9418-965e0be04482

Здравейте, скъпи приятели на Цитаделата. Днес имам удоволствие да ви представя биографията на един азиатски актьор, чието изпълнение покори сърцата на зрители по цял свят. Сяо Джан ще остане в историята на жанра като великият култиватор Уей Усиeн, чиято невероятна съдба го направи от доведено дете в Клана на Стрелците, до най-опасният и смел войн в цял Китай. Тези, които са запознати с образа на Уей знаят, че ако в началото името му вдъхваше страх, то след разплитането на интригата зловещият Патриарх на Йилинг се завръща в образа на смелия култиватор, върнал се за да потърси сметка на онези, които го предадоха. А за тези, които не са запознати – Уей Усиeн е главният герой от поредицата на Мосян Тюсо Grandmaster of Demonic Cultivation, адаптирана като сериал под името „Неукротимите“. Сериал на Нетфликс, който горещо ви препоръчвам да изгледате и в който Сяо Джан влезе в образа на Уей. Но нека кажем повече за Сяо.

ERHXIfiUEAAI7yu

Актьорът е роден на 5.10.1991 в Чунцинг, Китай и единственото дете в семейството на добре образовани родители. Огромен икономически център, Чунцинг е един от мегалополисите на Народната република, който съчетава модерната култура на Китай с някои традиционни образци на югоизточните провинции, останали още от Сечуанският период. А Сяо още от дете се увличал от тази култура. Едва на 8 години той започнал да рисува, а след година се записал и на уроци по цигулка. Невероятният талант на момчето не останал незабелязан и той скоро бил приет в местната музикална школа. Изключително старателен и в училище, Сяо успешно завършва гимназия и е приет за студент в Чунцингския технологичен университет за бизнес мениджмънт. Джан продължава да развива таланта си във висшето училище като се записва в университетския хор и бива избран за член на Литературния комитет – специализирано звено, което отговаря за култивацията на китайските студенти в университетите. В комитета бъдещият Уей помагал на своите съученици да вникнат задълбочено в университетската идеология и с носталгия споделя, че оттогава насам любимият му цвят е червеното. Докато следва в Чунцинг, Сяо мечтае един ден да стане певец, но здравословни проблеми осуетяват желанието му. За зла беда младежът се оказва доста болнав. Споделя, че здравето му е доста крехко и когато изпадне в депресия единствените хора, които могат да го извадят от това състояние са родителите му. Затова и решава да довърши следването си в родния си град.

104290748_172322860917649_7775322133677701011_n

Звездният миг на Сяо Джан идва, когато университетското ръководство го избира за да представлява училището на Синджинг – ежегодно състезание по пеене, на което изпълнители от цял Китай показват талантите си. След напрегната надпревара Сяо получава почетното второ място. Това автоматично го изстрелва нагоре и скоро профилите му в социалните мрежи започват да се пълнят с превъзбудени фенки. Но това, че вече е втори в Китай крие и своите рискове, сред които завистта. Хейтърите на изгряващата звезда почват да разпространяват лъжливи слухове, което силно разстройва Джан и без малко му докарва нова депресия. Накрая, той дори дава специално интервю, в което публично опровергава слуховете като символично прощава на тези, които са ги изфабрикували. Тогава група фенове изпраща топъл поздрав към любимеца си с пожелание да бъде силен. Това го трогва много. След като преодолява тази злощастна случка, Сяо пожъва нов успех – той е избран за диригент на университетския хор и председател на Студентската музикална общност в Чунцинг. И все пак, скоро той ще трябва да поеме по своя път. Виждайки, че е на път да завърши, Джан следва изконния китайски принцип да преценява всички бъдещи стъпки по няколко пъти и кандидатства за компютър сертификат със специалност графичен дизайн. Малко след като изкарва курса, бъдещият култиватор печели проект за 200 000 юана (31 000 долара), озаглавен „Как да създадем концерт?“ Изпитната комисия гласува единодушно за присъждането на наградата, а Сяо уверено се запътва към Пекин.

Xiao_Zhan_-_Big_Show_1

Животът в столицата силно разочарова Джан. По-късно той описва Пекин като непоносимо скъп и тягостен град, където единственото, което го крепяло да не полудее бил хорър жанра. И настина, Уей споделя, че любимият му жанр е хорърът, тъй като му помага да се освободи от стреса и напрежението. Запитан дали все пак не харесва и фентъзи жанра, Сяо споделя, че е изключително взискателен към филмите и изброява едва няколко продукции на западната култура, които са грабнали вниманието му: “Хари Потър” и “Спайдър-мен”. И все пак, фентъзи светът на амбициозния младеж започва да се разпада, когато той изхарчва цялата си стипендия за няколко месеца живот в столицата. Неговите родители му предлагат пари, но той великодушно отказва. За да се издържа, Сяо Джан започва да участва в среднощни надбягвания по улиците на Пекин, представяйки се под фалшива самоличност. Той се страхува, че ако бъде разкрит, никоя компания няма да иска да го наеме за певец. И така, през нощта бяга, а през деня – пее. Този епизод от живота на актьора изиграва важна роля в култивирането му, защото точно с тази дума го описва и Сяо. В едно от посланията си към феновете, той ги съветва да спазват три златни правила в живота си: доверие, уважение и честност. Съчетани с правилното хранене и добрата физическа активност, те са онова, което може да послужи за култивацията на всеки един млад човек, готов да следва мечтите си.

E1VcOLdWQAEiyhl

И плодовете от труда на Сяо не закъсняват. През 2012, той натрупва достатъчно пари за да отвори свое студио, което първо заработва като фотография на частна практика. Когато най-сетне се дипломира през 2014 година, Джан започва да работи като фотограф и графичен дизайнер като същевременно не се отказва да следва мечтата си. Виждайки талантът му един от неговите преподаватели му дава препоръка за участие в конкурс и така певецът прави първата си поява за широката публика – в известното китайски реалити шоу X-Fire. Изправен пред огромна конкуренция, той успява да спечели едно от челните места, което му позволява да започне самостоятелна кариера, откривайки музикална група. Сяо и дава името X Nine. Изключително колегиален в отношенията си, скоро той събира около себе си 8 изпълнители и заедно започват да обикалят малкия екран. И така Сяо се запознава със своя бъдещ колега и добър приятел Ибо Уан (Лан Уанджи от „Неукротимите“). Към дуото се присъединява небезизвестният тайвански актьор Дарън Ванг, с който Сяо си партнира в The Rookies. След като Ванг заминава за Тайван, Сяо и Ибо най-сетне получават възможността да реализират проекта на живота си, поемайки ролите на Уей Усиан и Лан Уанджи в „Неукротимите“ – сериалът създаден по световноизвестната поредица на Мосян Тюсо. Освен че играят заедно в сериала, актьорите издават няколко албума, които за кратко време стават бестселъри.

original

След огромния успех на сериала, Сяо продължи напред с няколко музикални продукции и участия на малкия екран. Той споделя, че когато снимките приключили целият екип на „Неукротимите“ си дал обещание ежегодно да се среща в луксозния китайски ресторант „Хенг Дян“, където актьорите поливат легендарния си успех. За жалост, с времето тези срещи станали все по-редки, защото всички били заети, но Сяо пазел топлия спомен за доброто време прекарано заедно. Днес той продължава да радва зрителите в Китай и си е купил нов домашен любимец – огромният котарак Джан Гуо, който Сяо осиновил малко след като приключил снимките по „Неукротимите“. Смеейки се, Джан споделя, че много се радва на никнейма, който неговите фенове са му измислили – Питър Пан, заради червеното наметало, което английското геройче носи. А самите фенове гордо се Peter Pans – феновете на Сяо Джан, който, дано и занапред да продължи да ни радва със своите роли, прибирайки още много награди под червеното си наметало.

Представен от Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор