Сьо Курусу

Kurusu_Syo

Сьо Курусу, в някои преводи Шоу Курусу, е музикален идол – певец и актьор, герой от аниме поредицата Uta no Prince-sama, известна накратко като Utapri.

Курусу е темпераментно и дребно момче, което компенсира ниския си ръст с доста огнен характер. Тази комбинация го прави интересен като бъдещ идол и затова той учи в академията “Саотоме”, където е съквартирант с колоритния Шиномия Нацуки. Курусу е привлечен от младата композиторка Харука Нанами, като иска да дипломира с нейна песен. Тя обаче го изненадва, като го одобрява с още няколко момчета и така създава бандата “Стариш”, от която Курусу  става част.

syo cute

След дипломиране Сьо продължава да се учи за идол с останалите, като опитва да се наложи и като актьор и участва в продукция със свой идол, майстор на бойните изкуства. В началото към него се отнасят с пренебрежение, но после той си печели уважението на колегата. Курусу записва и реклама с колегите си Сесил Аджима и Джингуджи Рен, нещо, което не е особено лесно предвид различните им характери, макар и тримата да са част от “Стариш”.

Syo

След като “Стариш” печелят наградата за “Утапри” те участват в ново предизвикателство, а именно състезанието за откриваща песен на спортното събитие Triple S. По пътя към заключителния концерт Сьо трябва да запише песен със свой колега от конкурентната банда “Хевънс”, който му хвърля ръкавица – ще работи с него само ако бъде победен от него в ръкопашен бой. Макар да е дребничък, Сьо успява да се справи заради голямата си издръжливост, а по-късно бандата му печели и състезанието за Triple S. По-късно Курусу участва  в големия концерт “Вълшебното кралство” на “Стариш” и конкурентите им от “Квартет Найт” и “Хевънс”.

Сьо Курусу е герой, правещ впечатление със своята борбеност и тъкмо тя му спечели биография в рубриката ни “Герои”!

Представен от Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор