Създателят на Дедпул твърди, че трети филм няма да има заради Кевин Фейги

deadpool_ver10

Създателят на Дедпул Роб Лифелд твърди, че трети филм за популярния устат супергерой няма да има, тъй като поредицата за него е спряна от продуцента Кевин Фейги. Според първоначалния план на “Фокс” вече е трябвало да се работи по предните две части, които си спечелиха много фенове, но след като “Дисни” е закупила цялата компания, Кевин Фейги е спрял продукцията, за да се фокусира върху по-политкоректни образи.

“Шанг Чи, Вечните, това ли е планът?”, пита реторитчно Лифелд, който отбелязва, че “Марвел” вече са убили планове за анимационен сериал, посветен на Дедпул и са се сбогували с най-популярните си герои като Железния човек и Капитан Америка, а и едва не са изгубили отново правата за Спайдър-мен. Според него те имат “нулеви” планове за трети “Дедпул” и на него му оставя да живее в миналото. Той не е оптимист и за бъдещето на Върколака.

От доста време има слухове за проблеми с “Марвел”. Макар Кевин Фейги да се счита за архитект на кинопоредицата, според някои наблюдатели голяма роля за успеха на серията е имал и Айк Перлмютър, който я е удържал да не стане твърде политкоректна. Миналата година обаче “Дисни” са дали цялата власт на Фейги и оттогава се твърди, че има напрежение заради отровно феминистката линия, която се прокарва в историята. Така например се смята, че Т’Чала ще бъде заменен от Шури като Черна пантера още във втория филм. Като доказателство за това скоро излязоха снимки на актьора Чадуик Боузман, драстично отслабнал и тотално не във форма за супергерой (молим се да няма проблеми със здравето).

Роб Лифелд обаче е първото официално лице, което дава гласност на скандала. Дано думите му да са емоционална реакция на това, че за героя му не се очаква нов филм, а не знак, че Фейги насочва “Марвел” към посоката, накъдето бяха завили и “Междузвездни войни” с Райън Джонсън.

Тагове:  ,

Оставете отговор