Супер епизод от Touken Ranbu!

Kashiu

В началото на работната седмица бе излъчен и деветият епизод от втория сезон на анимето Touken Ranbu: Hanamaru, който поне според мен е най-добрият досега – не заради някакви драми или екшън, а напротив, заради отсъствието им, което обаче е компенсирано с много настроение.

Първоначално епизодът ни пренася с патилата на много висок герой, съживен от церемониален меч, предназначен не за хора, а за богове. Той попада в много неудобни ситуации заради ръста си, но накрая печели подкрепата на своите другари.

Втората половина от серията е по-динамична и поставя два екипа от герои в епична битка… с водни пистолети в лятната жега. Бойците, създадени някога като мечове обаче я приемат много насериозно и следват уникални хумористични ситуации, а главният герой на втория сезон Кашу показва защо най-дълго време е прекарал в Цитаделата на мечовете.

До края на сезона остават още три епизода и е интересно да се види дали отново ще се потърси драма в края, както бе първия сезон или в цялата алтернативна версия Katsugeki Touken Ranbu или пък ще заложат на ведрина. Не съм убеден и кой от двата варианта е по-добър, но очаквам сериите да си струват 🙂

Що се отнася до другите анимета, които следя, от “Шинкансен” мисля, че нов епизод нямаше или поне още не е разпространен извън Япония, така че съм в период на изчакване; Darling in the FranXX продължи да напомня на футболен клуб “Левски” под управлението на треньора Делио Роси и го “дропнах” след поредния тромавичък епизод; не съм събрал сили да гледам още аниме филмите за Девилмен, но и това ще стане (някой ден, надявам се не много далечен); почнах две версии на Mazinger Z, оригиналната, която за жалост е много зле преведена, макар и забавна, както и римейк от 2009-та, който доста прилича на “Гурен Лаган”… или опитва да прилича.

При всички положения, ще има още аниме новини в сайта, така че за любителите на отаку спам е задължително да следят редовно какво постваме в “Цитаделата”!

Тагове: