Субару Хошикава

subaru

Субару Хошикава, известен и като Джио Стелар заради английския дублаж на анимето, е герой от поредицата Ryuusei no Rockman (или Megaman Star Force). Той е малко момче, което придобива супер сили, след като става приятел на извънземно същество.

Когато се запознаваме със Субару в началото на историята, той е потънал в дълбока депресия заради изчезването на баща си след космически инцидент. Момчето дори отказва да ходи на училище, въпреки усилията на неговите съученици да го върнат в клас. Това обаче се променя, когато той бива посетен от Рок (Мега в английския дублаж), извънземен организъм от расата на ФМ съществата, които живеят на радио вълни. Рок носи предупреждение за Субару – ФМ съществата са враждебна, агресивна раса и искат да унищожат Земята. Момчето може да им се противопостави, ако успее да осъществи комбинация с Рок. Двамата заедно се превръщат в супергероя Рокмен (по-познат на Запад като Мегамен).

starforce megaman

Първият значим противник на Мегамен е Сигнус, подобно на птица ФМ същество, което обсебва силом учения Утагай, мъж, чиито открития са били откраднати от недобросъвестни негови колеги. Мегамен успява да отблъсне Сигнус в първата им битка, но не и да го изхвърли от тялото на жертвата им, като по-късно хибридът се завръща, активирал изключително мощно оръжие – гигантския робот Андромеда, заплашващ да унищожи цялата Земя. Субару едвам успява да го победи, но с това проблемите му не свършват, тъй като други ФМ същества, с които се е сблъсквал, остават на Земята и продължават да се мъчат да я унищожат, като реактивират Андромеда. Зад тях обаче е Джемини Спарк, може би най-опасното ФМ същество, явяващо се като два близнака. Накрая то жертва останалите извънземни, за да включи Андромеда отново, но Рокмен пак успява да се справи след появата на Кефей, владетеля на инопланетяните.

subaru shades

След като тази заплаха е преодоляна, Субару го чака нова заплаха, а именно древната цивилизация Му, опитваща да се върне в нашето измерение със събирането на три могъщи артефакта. Рокмен бива предупреден затова от Орихиме-сама, мъдра жена, която казва, че иска да спаси Земята от Му. Супергероят влиза в битка с нова група злодеи, включваща чудовището Йети Близард, екцентричния и подъл Фантом Блек, както и момчето воин Блай, което има огромна мощ. По време на битките си Мегамен намира и след дълги усилия покорява меча Берзерк, даващ му още по-големи сили. Субару обаче не подозира, че Орихиме-сама иска да завладее света и работи за Му Ра, страховития бог на ФМ съществата, запечатан в Му. В ключовия момент тя събира артефактите с помощта на своя слуга Емпти и събужда бога. Рокмен обаче разбира, че Блай се бори с този план и двамата заедно спасяват Земята.

subaru kawaii

По време на своите пътувания Субару Хошикава получава помощ не само от извънземната форма на живот Рок, но и от Харп, друго ФМ същество, съчетало се с известна певица в супергероинята Харп Ноут. Също така в него е влюбена и негова съученичка, богата девойка, която обаче го харесва само като Рокмен. Споровете между двете коя заслужава сърцето на героя дават много хумор на историята.

Самият Субару е изключително вдъхновяващ персонаж, тъй като показва как усилията да се погрижиш за някого, намирането на приятели и битката за нещо важно помагат да се измъкнеш от депресията, за да продължиш напред и не е случайно, че накрая заживелият сред ФМ съществата в далечен свят негов баща му завещава защитата на Земята от извънземни. Рокмен или Мегамен също така е любим персонаж на едно поколение фенове, израснало с приключенията му първо на видео игра, а после и на аниме. Радваме се, че успяваме да го представим с биография в Цитаделата още от началото на Новата 2023-та година 🙂

subaru megaman

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор