Стрейндж тръгна с 450 милиона долара в бокс-офиса

doctor strange still

“Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта” откри официално сезона на летните хитове със смазващ старт в световния бокс-офис. Най-новият хит от вселената на “Марвел” с Бенедикт Къмбербач в главната роля печели 185 милиона долара приходи в САЩ и още 265 в останалата част от света, като така постига общ резултат от 450 милиона долара. Това е още по-впечатляващо на фона на това, че филмът е забранен в Китай и още няколко азиатски страни в Близкия изток, където има проблем с ЛГБТ съдържание. Приходите показват и това колко консолидирани са феновете на “Марвел”, тъй като стартът на втория “Стрейндж” е най-силният от началото на коронавирусната пандемия насам, веднага след “Спайдър-мен: Няма път към дома”, който е от същата вселена и завърза историята на тази лента.

Анимацията “Лошите момчета” остава втора за уикенда с 9,8 милиона долара и общ резултат от 148 милиона глобални приходи. Третото място са заема от втория “Соник” с 6,2 милиона и общ резултат от 349 милиона. “Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор” е четвърти с 4 милиона и общ резултат от 363 милиона. Всички тези резултати са доста далеч от хита на “Марвел”, което показва, че този фендъм е най-силният в света днес – остава да се види по-късно тази година дали “Джурасик Свят” и “Аватар” могат да извадят подобни цифри. Иначе първи в общата класация за годината е новият “Батман” със 764 милиона долара, но изглежда въпрос на време “Доктор Стрейндж” да го изпревари, което показва, че DC на този етап не е конкуренция на “Марвел”. Разбира се, уговорката за разделянето на качеството от количеството продадени бройки остава валидна, тъй като през миналата година “Дюн” спечели 400 милиона долара, а остава доста по-стойностен като кино от пуканките по комикси. Когато обаче се отнася до финансиране на нови проекти, решава масата, което означава, че още дълги години ще гледаме как супергеройската вселена на “Дисни” се точи с поредните продължения.

2 коментара за Стрейндж тръгна с 450 милиона долара в бокс-офиса

  • Alexander  :

    Доктор Стрейндж русна на 61 милиона втория си уикенд, спад, за който се коментира, че е заради недобрите отзиви от феновете. Все пак като абсолютна стойост това не са малко пари, особено на фона на “Подпалвачката”, която не успя да влезе дори в Топ 3 по приходи – май му е минало времето на Кинг в бокс-офиса или поне не от всяка адаптация става “То”.

  • Alexander  :

    След нова седмица на върха в бокс-офиса “Доктор Стрейндж” вече е най-касовият филм на 2022-ра година с 803 милиона глобални приходи срещу 768 са досегашния лидер “Батман”!

Оставете отговор