Страшно и интересно в YouTube

scary interesting

През последните години каналите в YouTube, посветени на страшни истории започнаха да се множат като гъби след дъжд. Един от най-успешните проекти в последно време е Scary Interesting, дело на канадец, представящ се под името Шон. Различното в неговия влог е, че той няма интерес към свръхестествена тематика, а предпочита да разследва истории, свързани с реални престъпления, мистерии, трагедии или природни бедствия. В днешната статия ще представим някои от най-интересните му клипове.

Най-силната секция в канала на Scary Interesting, която ме зариби към него е поредицата за безследно изчезнали хора. Този тип криминални загадки балансират идеално между ужаса от реалните престъпления и страха от неизвестното. Някои от клиповете разказват истории на хора, изгубили се в природни паркове, за които може да се твърди, че просто са станали жертви на дивата природа. Други обаче изчезват насред населени места или дори увеселителни съоръжения, което намеква за извършени престъпления. Общото е, че всички тези случаи ще накарат косъмчетата по врата Ви да настръхнат.

Най-популярната поредица в канала е Horrible Fates (“Ужасни участи”). Това е доста смущаваща колекция на хора, най-често загинали, но понякога само пострадали. Винаги обаче по ужасен начин. Лично аз бях дълбоко потресен от историята на пиян младеж, смачкан в контейнер за боклук, както и за старец с деменция, изгубил се в задните стълби на мол. Тези клипове понякога включват истории, толкова брутални, че Шон предупреждава зрителите да не гледат, ако са по-чувствителни.

Трета колекция е посветена на природни катастрофи. Шон има интерес относно истории, включващи планински експедиции, объркали се фатално, а също и истории за гмурци, изгубили живота си в подводни пещери. Тези клипове понякога могат да бъдат не по-малко стряскащи от другите две поредици, като аз ги харесвам повече от ужасните участи, но не колкото безследно изчезналите. Не съм фен обаче на поредицата за исторически експедиции. Голямата дистанция от време означава, че не мога да почувствам като особено близки героите от споменатите клипове и поради тази причина чувството на ужас, което изпитвам, не е чак толкова страшно.

Каналът има и някои видеа, които трудно се класифицират в някоя от поредиците му. Като цяло обаче Scary Interesting е чудесен влог, който препоръчвам на всички, обичащи страшни истории в YouTube. Приятният глас на Шон, професионалният му подход при проучването на сюжети и отличното музикално оформление правят гледането на канала му действително запомнящо се изживяване.

Статия на д-р Александър Драганов

 

Тагове:  

Оставете отговор