Стоманен дъжд 2: Срещата

Steel_Rain_2-_Summit-P2

Здравейте, уважаеми фенове на Цитаделата, вие сте с рубриката Азиатско каре и днес ще ви представя втората част от източния екшън Стоманен дъжд! Изумително е как един такъв филм може да се окаже много по-сполучлив от повечето холивудски екшъни. Но и аз се радвам, че вече имам платен абонамент за новия азиатски портал Rakuten Viki!

1804076147_QCZ9JuqH_Steel_Rain_2

Началото на филма ни отвежда вдън глъбините на Японско море, където се състои секретна среща между шефът на китайската държавна сигурност Сонг Шикай и председателят на Фондацията „Ямато“ Шиндзо Мори. В разговора между тях Мори разкрива на Шикай новият план на американското стратегическо командване „Операция Кагемуша“. Новият Президент на САЩ – Уилям Смут, обикновен шоумен, който бива избран съвсем наскоро за държавен глава решава да предприеме една по-агресивна политика и да включи Южна Корея в американско – японските военни учения срещу Китай в региона на островите Дайу. Тази официална версия на операцията има обаче и още един секретен сценарий – съсредоточаване на маневрите около остров Тогдо, който е спорна територия между Република Корея и Япония. И така, главата на китайското разузнаване получава избор: или да си замълчи и по този начин да вкара Китай във войната, или да я избегне като си измие ръцете със Северна Корея и окаже натиск върху Токио да започне преговори за сътрудничество с Пекин. Той избира втората опция. Шикай и Мори се споразумяват да оказват последователен натиск върху правителствата си за съвместно отхвърляне на американското присъствие в региона. Крайната цел е Китай и Япония да си поделят Пасифика. Малко след срещата става ясно, че в Пхенян ще се състои среща на върха, на която държавите глави на двете Кореи и САЩ ще подпишат договор за премахване на ядрените оръжия в севернокорейската столица. Тази успешна среща обаче ще се превърне в истински ужас и за трите страни.

steel-rain-2-cr-res

Режисьорът и кастингът са същите, но значително са задобрели. Жунг-Во Сунг, който последният път игра ченге този път влиза в ролята на Президента на Южна Корея Чул-Во Еом. Чул-Во има незавидната съдба да бъде държавен глава, когато в Америка идва нов президент, а в Северна Корея генералите планирал поредния си преврат против Вожда. Президентът получава покана да се присъедини към Операция Сенкаку: ежемесечние американско-японски учения край остров Тогдо. Въпреки нежеланието си да участва в един отбор с японците, Еом се съгласява, защото вярва, че това ще е едно ново начало за страната му.

steel-rain-2-summit-stills-show-reversed-roles-of-jung-woo-sung-and-kwak-do-won

Кореецът Йо Йон-Сйок влиза в ролята на Върховния Лидер на КНДР, Чон Су-Са. Чон кани южния си съсед и американския президент в Пхенян за да подпишат договора, с който севернокорейците ще предадат ядреното си оръжие и ще започнат процес по обединение с Южна Корея. Въпреки че е прогресивен лидер за разлика от баща си, Чон далеч не е любимец на държавна сигурност. Неговите генерали го смятат за слаб и нерешителен, за предател, който ще ликвидира страната, но той ще се окаже много по-умен, отколкото си мислят.

Ed58EBQU8AAp8VU

Добрякът от първа част До-Вун Квак този път играе главният злодей в едноимената си роля на Чол-Ву Квак: шеф на личната стража на Вожда. Разочарован от глезеното дете, което управлява в Пхенян, той тайно започва да настройва най-приближените си срещу Лидера. Мрежата се разпростира много далеч за да достигне чак китайските тайни служби. След като отравя и убива някои от верните на режима военни, той подготвя предстоящия преврат.

02

Ракутен е невероятно приложение и скоро се надявам да го пуснат в Европа. То дава достъп до огромен брой азиатски продукции, качествени и ефектни като тази. С нетърпение очаквам третата част на Стоманен Дъжд, а дотогава ви пожелавам приятно гледане!

Ревю на Искрен Иванов

Оставете отговор