Стигаме и до Герой на годината

Hero 2023y

Третото гласуване от годишните награди на Цитаделата е за категорията Герой на годината. Супергероят Деймиън Уейн, рицарят на зодиака Сея и шампионът по плуване Харука Нанасе са номинираните за 2023-та година, а Вие ще имате възможност да изберете най-добрия от тях до утре в 12.00ч:

По-долу може да прочетете повече за ПРЕТЕНДЕНТИТЕ…

damien cool

Деймиън Уейн е супергерой от комиксовата вселена на DC, наметнал мантията на Робин. Той е син на Брус Уейн и Талия ал Гул и като такъв е изключително талантлив в бойните изкуства, но и с много тежък характер.

Произходът на Деймиън в комиксите се крие в разработки на автори, които първоначално не са канонични, но по-късно той бива интегриран в основната история. Деймиън е замислен като идеалният воин от дядо си Ра’с Ал Гул, който се възхищавал на Батман и искал наследник с неговите качества. След като Талия успява да прелъсти Брус, тя ражда тайно от него син, който е генетически усъвършенстван. Съществуването му се държи в тайна от баща му, а той бива обучен за воин от Лигата на сенките, като става перфектен боец. По-късно обаче Талия остава Деймиън на Батман, за да го гледа и той се превръща в нов негов чирак, носител на мантията на Робин.

Най-новата история за Деймиън е Battle of the Super Sons, в която той се запознава с Джонатан, сина на Супермен. Първоначално малкият Уейн се отнася с пренебрежение към връстника си, който намира за глуповат и наивен, но по-късно двамата стават много добри приятели, след като са принудени да се изправят срещу извънземен организъм, опитващ се да абсорбира родителите им в общо съзнание.

Деймиън Уейн е колоритен и запомнящ се герой, може би най-готиния от всички персонажи, слагали си мантията на Робин. Ако искате да прочетете повече за него, последвайте връзката към биографията му ТУК!

mack jump

Сея е главният герой в поредицата Saint Seiya и един от най-известните аниме персонажи в историята. Наскоро той получи ново начало за историята си в игралния филм “Рицарите на Зодиака”, където ролята му бе изпълнена от японския актьор Арата Макеню.

В нея, когато се запознаваме със Сея, той е бездомно младо момче, което изкарва прехраната си в свирепи битки по смесени бойни изкуства. Изглежда Сея е имал контакти с Касий, един от майсторите на тези боеве, който обаче не одобрява бойния му стил, включващ множество изящни движения с избягване на противника. Разгневен от стила му, който нарича “танцуване”, Касий напада лично Сея, за да му покаже как се бие един “истински мъж”. Притиснат, младежът използва тайнствена сила, наречена “космо”, която има от малък.

Скоро по петите на Сея са убийците киборги на Гурад, жена с много пари, която преследва всички хора, притежаващи поне малко от енергията, наричана “космо”. Като малък нейните копои са отвлекли сестрата на Сея, която той търси и до ден днешен. Гурад е на косъм от това да отвлече и самия Сея, но той бива спасен от тайнствен мъж, приютил го на изолиран остров. Там той му разкрива невероятна история, че Сея е предречен да се превърне в Рицар на Зодиака, могъщ боец, който трябва да охранява богинята Атина.

Сея, Рицарят Пегас е изключителен герой, чиято най-запомняща страна е, че никога не се предава, дори когато това изглежда благоразумно. Той има всички качества, за да има биография в Цитаделата и сега я получава. Ако искате да прочетете цялата му биография, натиснете ТУК!

haruka nanase cute

Харука Нанасе е главният герой в аниме поредицата Free! Той е плувец, специализирал се в свободния стил. Интересно е да се отбележи, че “Харука” по принцип е момичешко име, но той си е момче – куриоз, който го сприятелява с още няколко спортисти в сходна ситуация.

Харука плува от малък, като още при първото си посещение в басейна, инстинктивно овладява свободния стил, което шокира учителя му. Маниерът му е заразителен и вдъхновява много други деца да плуват с него, а после, когато започват да измерват времената им, също така и срещу него. Когато се запознаваме с Хару в началото на първия сезон от историята обаче, той изглежда се е отказал от плуването, макар още да обича водата. Неговият приятел Макото Тачибана обаче го убеждава да направят клуб в училището си “Иватоби” и Хару се съгласява без особена съпротива. Към тях се присъединяват Нагиса, още един негов приятел от детството, както и новакът Рей.

Харука печели първенството на края на годината в свободен стил и това увеличава интереса към постиженията му, като той привлича любопитството на треньори и скаути на водещи университетски тимове. Нанасе влиза в университет и започва да се състезава с идеята да влезе в националния отбор, като най-сетне среща съперник, който изглежда твърде силен за него в лицето на Албърт Воландер, гениален плувец от Швеция, носител на световни рекорди. Изходът от противопоставянето им стана ясен във финала на поредицата Free: The Final Stroke 2.

Харука Нанасе е интересен и харизматичен персонаж, далеч по-затворен и сдържан, отколкото се предполага за един аниме герой, което създава погрешното впечатление, че е студен. Той не изглежда най-лесният човек за приятел, но в действителност държи на хората, които обича. Повече за него може да прочетете ТУК.

ryu suzaku

Последните пет победителя в категорията:

2022 Рю Сузаку /F-Zero: The Legend of Falcon/
2021 Химура Кеншин /Скитника Кеншин/
2020 Оптимус Прайм /Трансформърс/
2019 Симба /Цар Лъв/
2018 Бъмбълби /Трансформърс/

Един коментар за Стигаме и до Герой на годината

  • Alexander  :

    Гласуването в категорията за Герой на годината приключи, като бяха събрани 47 гласа, нов рекорд по тези правила на вота, съществуващи от 2019-та насам. Интригата беше до последно, като само три гласа решиха победата – 19 на 16, третият с 12. Името на шампиона ще бъде разкрито през януари при връчването на наградите, а ние продължаваме след седмица с анкетата за Злодей на годината.

Оставете отговор