Стив Фокс

steve fox

Продължаваме с биографиите на герои от поредицата биткаджийски игри Tekken, като днес спираме вниманието си на боксьора Стив Фокс, борещ се с цветовете на Великобритания.

Стив Фокс е осиновено момче, което е създадено след военни експерименти на Хейхачи Мишима и д-р Босконович, търсещи съвършения боец. Той е биологически син на убийцата Нина Уилямс, но разбира това сравнително късно. Въпреки студеното отношение на майка си, която не го припознава, той има добри чувства към нея. На външен вид Стив Фокс е хубав русокос и синеок мъж, но с белези на ръката, плод на експериментите, извършени от д-р Босконович.

steve fox cool

Стив влиза в Турнира на Железния Юмрук като един от най-добрите боксьори в средна категория. Той има приятния характер на английски джентълмен и поради това има много малко истински врагове на тепиха, като за сметка на това става добър приятел с Маршал Лоу, Пол Финикс и корейския боец Хваранг, като с последния участват в тандем, събран за играта Street Fighter X Tekken.

Въпреки това Стив може да бъде наперен понякога, като се отнася с пренебрежение към по-възрастни противници или присмех към вече победени такива. Изглежда обаче това не е плод на злонравност, а по-скоро от младежка самоувереност. Тя отчасти се дължи на уникалния му боен стил, тъй като за разлика от другите си съперници в Турнира на Железния юмрук, Стив Фокс не рита, а използва основно боксьорски крошета, но без да е ограничен от правилата на този спорт, а освен това е майстор в това да избягва атаките на противника, бидейки изключително ловък.

steve grabs hwo

Стив Фокс се присъединява към поредицата Tekken в четвъртата версия на играта, като в последвалите я продължения унищожава лабораториите на “Мишима Зайбацу” и така изчиства съвестта си. Този симпатичен и готин герой за съжаление не получава подобаващо внимание в адаптациите на играта, като в игралния филм с неговото име се кичеше далеч по-възрастен мъж, който на всичко отгоре бе убит, а в анимето само се маркира като участник в Турнира, но явно губи рано, тъй като не го видяхме в движение. Надяваме се това да бъде коригирано за в бъдеще, а ние се радваме, че вече го имаме с биография в Цитаделата 🙂

steve when he was hot

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор