Стивън Спилбърг води в номинациите за Филм на годината

cannes-film-festival-2016-portraits-steven-spielberg

Магьосникът на седмото изкуство Стивън Спилбърг доминира номинациите за годишните награди на Цитаделата в категорията за Филм на годината на 2018-та. Това се случва след като режисираният от него шедьовър “Играч първи, приготви се” намери място в селекцията ни заедно с хита на лятото “Джурасик Свят: Рухналото кралство” и “Бъмбълби”, обявен от критиката за най-добрият филм от поредицата “Трансформърс” досега, на които той е продуцент. Като актьор водещата фигура е Дилън О’Брайън, който намира място в номинациите с два филма, “Бъмбълби”, където дава гласа си на любимия ни Аутобот, а също и “Последният кандидат”, финалната част от епичната трилогия за “Лабиринтът”, където Дилън изпълнява главната роля на Томас. Като своеобразен химн на номинациите пък може да се изтъкне песента “Take On Me” на група A-ha, която звучи в цели три филма от селектираните – “Бъмбълби”, “Дедпул 2” и “Играч първи, приготви се”.

Movie of the Year 2018

Ето всъщност и пълният списък с номинациите (по реда на излизането им на голям екран):

~ “Лабиринтът: Последният кандидат

~ “Играч първи, приготви се

~ “Дедпул 2

~ “Джурасик Свят: Рухналото кралство

~ “Монахинята

~ “Бъмбълби

Две от номинациите са мои (на Александър Драганов) в качеството ми на председател на журито – това са “Бъмбълби” и “Джурасик Свят: Рухналото кралство”. Д-р Искрен Иванов се спря на “Лабиринтът: Последният кандидат”, а основателят на клуба Васил Мирчев на “Дедпул 2”. Петя Иванова защити мястото на хоръра в категорията с “Монахинята”, а Стефан Куюмджиев избра визуалния шедьовър “Играч първи, приготви се”. Така Спилбърг зае водещото място в номинациите, но дали ще спечели? В конкуренцията на “Дедпул 2”, “Монахинята” и “Лабиринтът” това далеч не е сигурно, но и да стане, остава въпросът с кой филм – “Бъмбълби”, “Джурасик Свят” или “Играч първи, приготви се”?

Решението ще бъде ваше, а гласуването е през януари. Самата награда ще се връчи на годишната ни церемония на 26.01.2019, от 15:00ч в ДК “Средец”!

Един коментар за Стивън Спилбърг води в номинациите за Филм на годината

  • Цитаделата  :

    […] като бяха избрани победителите в категориите за Филм и за Аниме. Филмовата категория бе спечелена […]

Оставете отговор