Стар Сейбър

g1_star_saber_art

Стар Сейбър е протагонист в анимето Transformers Victory и върховен предводител на Аутоботите, позицията, която милиони години се заема от великия Оптимус Прайм.

Малко неясно остава кога точно Стар Сейбър бива избран на този пост, но е ясно, че това става някъде около заключителния конфликт между Джинрай и Дявол Z на Земята, тъй като преди това начело на Аутоботите са братята Фортрес Максимус и Гранд Максимус, които излизат на преден план след абдикацията на Родимус Прайм, последвала повторната смърт на Оптимус в японския канон на първото поколение. Ясно е обаче, че Стар Сейбър се почва с отлична репутация сред Аутоботите, хората и останалите свободни народи в галактиката, които са съюзени в дефанзивен съюз срещу Десзарас, Императора на Десептиконите, считан за абсолютното зло. Всъщност именно Стар Сейбър в древни времена е затворил черната крепост на противника си в мъглявина, спасявайки вселената от пагубно опустошение. Сега аутоботът, наричан “Героят на вселената” или “Най-добрият мечоносец във вселената” отново се изправя срещу този противник.

star saber entrust your life

Стар Сейбър ръководи основно защитата на планетата Земя, като най-често влиза в конфликт с Лиозак, служител на Десзарас с безгранична амбиция. Първоначално сблъсъците помежду им вървят твърдо в полза на Стар Сейбър, който обаче е колеблив що се отнася до убийствата. Това дава шанс на Лиозак да събере слуги, с които да комбинира чудовищния Лиокайзер, робот, който вече има по-голяма сила дори от Най-добрият мечоносец във вселената, особено, когато напада заедно с император Десзарас. На помощ на Стар Сейбър пристига придобилият съзнание трансектор на Джинрай, който обаче губи живота си в битката с Десептиконите. Уийлджак, лудият учен на Аутоботите обаче успява да го съживи като още по-силен робот, Виктори Лео. Виктори Лео успява да се обедини със Стар Сейбър в огромния комбайнър Виктори Сейбър, който отново накланя везните в полза на Аутоботите.

Нещата обаче тръгват на лошо, когато император Десзарас успява да открадне ресурсите на потъналия континент Атлантида и така освобождава своята крепост от мъглявината. Десептиконският владетел не чака отмъщението си, а веднага засипва планетата Земя с метеоритен дъжд, като в същото време подготвя да унищожи нея и човечеството с колосален изстрел от чиста енергия. Стар Сейбър тръгва заедно с Виктори Лео и доведеният си син, човешко момче на име Ян, с което проникват в черната крепост. Виктори Лео се изправя срещу Лиокайзер, Ян успява да унищожи сърцето на крепостта, а самият Стар Сейбър надвива Десзарас в класически дуел с мечове. След толкова много битки, императорът на злото най-после е победен!

Години по-късно, Стар Сейбър освобождава поста на върховен командир по демократичен път, като го отстъпва на Дай Атлас. Себеотрицателен, жертвоготовен, храбър и надарен с човешка топлота, този Аутобот е най-популярният трансформър сред феновете в Япония и истински достоен наследник на великия Оптимус Прайм, като може би е по-велик дори от него!

star saber

Тагове:  

Оставете отговор