Споделена вселена за “Мечо Пух: Кръв и мед”

monsters assemble

Филмите на ужасите от поредицата “Мечо Пух: Кръв и мед” ще вдъхновят направата на споделена вселена, която превръща любимите герои от детството в хорър злодеи! Кулминацията на този проект ще бъде филмът Monsters Assemble, който ще бъде заснет по подобие на “Отмъстителите” и ще събере в една история персонажите на Мечо Пух, Тигъра, Прасчо, Бамби, Спящата красавица, Зън зън от “Питър Пан”, Пинокио и Шапкаря от “Алиса”. Очаква се за всички тях да има отделни продукции, но въпреки това “Чудовищата се събират” трябва да се появи по кината още догодина, така че подходът може би ще напомня повече на този, избран от “Уорнър” за “Лигата на справедливостта”, където сборният филм излезе преди всички да бъдат представени.

“Мечо Пух: Кръв и мед” се появи по кината миналата година и скандализира феновете с кървавия си почерк на оригиналната приказка за популярния детски герой, тук превърнат в отмъстително чудовище. В края на този месец излиза и продължение, а комерсиалният успех явно е задвижил плановете за цяла вселена Poohniverse. Авторите на проекта си признават, че мечтата им е била да съберат в един филм Фреди, Джейсън, Майкъл Майерс и злодеите от “Писък”, но понеже нямат правата са се спрели на тази доста свободна интерпретация на героите от известни приказки.

Случващото се до голяма степен е огледално на това, което “Дисни” правеше през последните 20 години, закупувайки правата на любими поредици като “Междузвездни войни”, само за да ги развали с политкоректни послания. Сега изтеклите права на герои от техни филми позволяват идеята да бъде изопачена по такъв начин, което потвърждава старата поговорка, че на този свят всичко се връща. Все пак се надяваме Monsters Assemble да е забавен филм, а също и вътре да намерят начин да включат и Мики Маус – той все пак е Супермена на класическите истории от “Дисни”.

За десерт ви пускаме клип от предстоящия “Мечо Пух: Кръв и мед 2” с участието на Тигъра:

Тагове:  

Един коментар за Споделена вселена за “Мечо Пух: Кръв и мед”

  • Alexander  :

    Вторият филм от поредицата излиза по кината у нас в края на април! Разпространява “Про Филмс”!

Оставете отговор