Спайдър-мен оплете Мандо и е на крачка от титлата

Spider-man Finalist

Спайдър-мен е първият финалист в Дуелите на Цитаделата за 2020-та година. След като първо доказа, че Питър Паркър е най-добрият Спайдър-мен в битката с Майлс Моралес, а после, че Том Холанд е най-добрият Питър Паркър след двубоя с героя на Андрю Гарфилд, Спайди от отбора на Отмъстителите спечели победа и срещу Мандо, ловеца на глави от новия сериал в поредицата “Междузвездни войни”.

“…аз лично гласувам за Спайдър-мен, тъй като мисля, че той е твърде бърз и гъвкав за Мандо, а и донякъде Лешояда напомня на Мандо като подготовка и техника – силен злодей, но не от най-елитните”, обясних аз (Александър Драганов) лично мотива си да подкрепя Човека паяк в този двубой. Спайди поведе от самото начало и не допусна изненади до финала, макар на моменти разликата му с Мандо да намаляваше. Ловецът на глави все пак имаше своите защитници:

“Мандалорецът има междугалактически опит с всякакви особени същества и твари. Бързаната на мутирал в паяк човек няма да наруши точността на мерника му. Особено ако е заредeн с whistling birds”, контрира Петя Милчевска, читателка на сайта, гласувала за Мандо.

В крайна сметка обаче надмощието на Спайдър-мен дойде в повече на героя от “Междузвездни войни” и така Питър Паркър се класира на финала с победа от 15 гласа подадени за него срещу 9 за съперника му. Избирателната активност бе малко по-ниска от обичайното за тези герои, но въпреки това дуелът има категоричен победител. Успехът на Спайдър-мен означава, че за втора поредна година персонаж от комикси на “Марвел” ще участва на финала, като припомняме, че през 2019-та Венъм стана шампион след успех срещу краля на елфите Трандуил от “Хобит”. Сега Спайди има шанс да повтори успеха му, като от титлата го дели само една крачка, а опонент ще му бъде лъв – или цар Симба на “Дисни” или оригиналният бял Кимба, измислен от Осаму Тезука. Тези битки обаче ще се рашават през септември, а сега денят е за Спайдър-мен!

Оставете отговор