Спайдър-мен/Дедпул

spidey-deadpool

Издателство “Артлайн” изненадаха приятно комиксовите фенове, след като пусната на пазара у нас поредицата Спайдър-мен/Дедпул, дело на цял екип автори и илюстратори от “Марвел”, които срещат двамата най-устати супергерои в света.
В ада. Точно така започва първият брой от историята, в която любимия на всички ни Паяк и още по-любимия наемен убиец са в плена на господаря Дормаму, който мисли да ги изпепели, докато Пульо говори така, все едно е хвърлил око на Спайди. Споменах ли, че двамата са вързани заедно? Както можете да си представите, ситуацията е повече от некомфортна за Човека-паяк, но разбира се, това се оказва само част от плана на Дедпул да се сприятели с любимия си супергерой, който обаче е избягал заради него от отбора на Отмъстителите. Да, ама Пульо му се натрапва в Ню Йорк в разгара на битка с Хидромен и хоп, двамата се озовават в ада.
А във втори брой разбираме истинската причина Дедпул да е там.
За да убие Питър Паркър…
“Спайдър-мен/Дедпул” е забавна среща на страхотни персонажи, прекрасно илюстрирана, забавно разказана /с някои наистина пиперливи шеги/ и великолепно издадена от “Артлайн”. Задължително четиво за всички, които обичат “Марвел”, а както се вижда от моето ревю, също и за тези, които не ги обичат чак толкова.
Чакам брой 3!
spidey-deadpool

Оставете отговор