Спайдър-мен: В Спайди-вселената

spiderverse

Макар “Марвел” да доминират световния бокс-офис с хитове  като с хитове като „Отмъстителите: Краят“, най-популярният им в исторически план герой Спайдър-мен обаче си остава собственост на “Сони”, дори сега, когато  е част от официалната им филмова вселена. Ако съдим по анимацията „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“  обаче това не е беда. Анимацията, излязла в края на миналата година, е страхотна и макар да няма пряка връзка с филмите от новата поредица „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ и “Спайдър-мен: Далече от дома”, показва необятния потенциал на този образ.

FILM-SPIDERMAN-REVIEW-e1544560974983

Ню Йорк Сити никога не спи, особено когато мутрата – злодей Кинг Пин крои поредния си пъклен план. По същото време Майлс Моралес е принуден да се справя с трудностите на училището като всеки 16-годишен ученик. И както се случва с повечето деца в тази възраст всеки търси отдушник където може. Майлс го намира в своя любим супергерой – Спайдър-мен! Другият му образец на подражание е любимият му чичо – Арън Дейвис, с който той обича да прекарва свободното си време. Но всичко това е на път да се промени, тъй като Моралес се оказва в същото положение, в което някога е бил Питър Паркър – ухапан от паяк, докато рисува графити. Дали обаче Ню Йорк не е прекалено тесен за двама герои?  Когато младежът по невнимание се оказва в центъра на битка между любимия си супергерой и Зеления Гоблин, това ще стане ясно по начин, потвърждаващ най-дръзките теории на квантовата физика, според която нашата вселена е само една от безброй много…

133410_normal

Анимацийката ще зарадва както по-малките, така и редовните фенове на Спайди. Духът на Стан Лий е по-силен от всякога, а чарът на Ню Йорк – все така неустоим. Филмът изобилства от много екшън, неочаквани обрати и малко драма, без която няма как да минем. Тя обаче е солта, която прави манджата по-вкусна, тъй като хваща истинската идея на това какво е да си Спайдър-мен.  Трябва дебело да подчертая, че филмът не е и агресивно политкоректен – макар на пръв поглед да изглежда, че Майлс ще трябва да смени Питър, в действителност филмът се държи коректно с абсолютно всичките си герои. Крайният резултат е лента, която превъзхожда повече от половината игрални филми за Спайдър-мен и достойно застава в пантеона на най-добрите продукции, правени за този герой – веднага след хитовете на Том Холанд и може би първия с Андрю Гарфилд. А сега ви пожелаваме приятно гледане!

Ревю на Александър Драганов и Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор