Спайди събра над половин милиард като на майтап

spidey record breaking

“Спайдър-мен: Няма път към дома” дебютира с най-добрия бокс-офис старт от началото на пандемията и трети в цялата история на киното, след като спечели 587 млн долара световни приходи в премиерния си уикенд, от които 253 млн в САЩ, резултат, който бие “Епизод 7 – Силата се пробужда” и отстъпва само на последните две части на “Отмъстителите”. Цифрите са далеч, далеч по-значими от тези на “Черната вдовица” и “Шанг-Чи”, които също излязоха тази година и разбиват наратива, че проблема на супергеройските филми е в коронавируса, тъй като в момента се надига ултра-заразния вариант “Омикрон”, но Спайди явно е имунизиран срещу него. Филмът моментално стана най-касовият за годината в Северна Америка и е шести в света, пред “Венъм 2: Време е за Карнидж”, които са и двете най-успешни продукции на “Марвел” за 2021-ва и интересното е, че и двете са на “Сони”, с бели момчета, а не политкоректни типажи за главни герои. “Спайдър-мен: Няма път към дома” със сигурност ще оглави и класацията за най-касови филми на 2021-ва, след като мине бокс-офиса му, въпросът е докъде точно ще стигне, тъй като все пак вариантът “Омикрон” може да му направи сечено следващите седмици, но от друга страна празниците работят в негова полза.

“Спайдър-мен: Няма път към дома” разказва историята на Питър Паркър, който търси на помощ магьосника Доктор Стрейндж, за да си върне анонимността в свят, където всеки знае, че той е Спайдър-мен. Вълшебството успява, но на цената границите между различните светове да изтънеят, което позволява на отдавна забравени врагове, като Зеления гоблин и Доктор Октопод, борили се с други прераждания на героя, да го нападнат сега. Резултатът е личен триумф за Том Холанд, който наследи както Тоби Магуайър и Андрю Гарфилд в главната роля на Спайди, така и Железния човек Робърт Дауни – младши като водач в киновселената на “Марвел” и в интерес на истината плати доста солена цена затова, тъй като наскоро призна, че е имал сериозни психически проблеми, изразяващи се в сомнамбулизъм и сънна парализа – състояние на призрачна действителност, в което реалността е изпъстрена с ужасяващи халюцинации. Холанд обаче е преодолял този проблем, а сега има възможност и да пожъне богата реколта заради която всичко преживяно си е струвало.

Филмът “Спайдър-мен: Няма път към дома” ще получи своето ревю и в Цитаделата, макар че това може да се отложи за следващата година заради академична натовареност на екипа, като за съжаление е късно да го включим в наградите за тази година. Трябва да се има предвид обаче, че Питър Паркър на Холанд спечели приза за Герой на годината още при първото изпълнение на Том Холанд в самостоятелен филм за Спайдър-мен през 2017-та, така че няма как да се каже, че героят е капо от отличията ни.

Един коментар за Спайди събра над половин милиард като на майтап

  • Alexander  :

    600 млн долара са окончателните резултати. Зашеметяващ резултат, Спайди се вклини между двете части на Отмъстителите!

Оставете отговор