Спайдър-мен покори Далечния изток

spidey asian

“Спайдър-мен: Далеч от дома” тръгна бляскаво в световния бокс-офис, след като покори териториите на Далечния изток. Новият хит на “Сони” и “Марвел” оглави седмичната класация по приходи в Китайската Народна Република, където спечели 98 милиона долара и се справи отлично още в полуавтономната територия Хонк Конг, както и в Япония. Филмът вече има 111 милиона долара печалба седмица преди да тръгне в Щатите и по-голямата част от света, като според специалисти започва по-добре от предшественика си “Завръщане у дома”.

В същото време третият филм за обсебената кукла “Анабел” дебютира скромно в бокс-офиса – с 31 милиона долара в Щатите от премиерата си в сряда, 20 за уикенда и общо 76 за целия свят. Това е поредното продължение на успешна поредица, което не вдъхновява с резултатите си това лято, след последните части на “Х-Мен” и “Мъже в черно”. Куклата не успя да бие и “Играта на играчките 4”, които останаха начело в седмичната класация по приходи с 57 милиона.

По-интересното е какво става с “Отмъстителите”. Последният филм за този отбор супергерои се сдоби с нова версия, към която бяха пришити още няколко допълнителни сцени. Резултатът й в Северна Америка за уикенда вече възлиза на 5,5 милиона долара + 2.3 в останалата част от света. Така общите приходи възлизат на 2 млрд и 761 млн долара…. а “Аватар” остава напред с 2 млрд и 788 милиона. Разликата вече е само от 17 милиона и според специалисти има шанс тя да бъде преодоляна, ако “Дисни” пуснат промоции с новия “Спайдър-мен”, който излиза следващата седмица в Щатите. Според “Дедлайн” отношенията между “Дисни” и “Сони”, са подчертано хладни и е възможно от “Марвел” да опитат план Б, промоция с “Цар Лъв”, която едва ли ще е толкова успешна.

В Цитаделата писахме, че тези номера на Кевин Фейге, стратега на “Марвел”, не са много етични от гледна точка класацията на рекорди, но наш фен ни напомни, че и Камерън е пускал допълнителни премиери на “Аватар” за IMAX, така че нещата са сравними. Вината за тази възможност рекордът на класическата фантастика от 2009-та да мине до голяма степен е и на самият режисьор, който се мотае вече 10 години с продължението, а в същото време се ангажира с продуцентската роля на бози като бъдещия ултра феминистки “Терминатор 6”, който излиза наесен. Въпреки това според “Форбс” няма шанс “Отмъстителите: Краят” да бие “Аватар”. Дали от престижното списание са прави или не, предстои да разберем, а в това време очакваме излизането на Спайди и у нас.

Оставете отговор