“Сони” и “Дисни” със злобни подмятания заради Спайдър-мен

sexy spiderman

Спайдър-мен е може би най-обичаният герой на “Марвел” в историята, но заради желанието на “Дисни” за повече пари от филмите, дело на “Сони”, той повече няма да участва в киновселената на Отмъстителите и това предизвика доста злостни коментари от страна на Джо Русо, режисьор на последните два филма за златния екип герои около Капитан Америка и Железния човек.

“За мен “Сони” правят трагична грешка, като мислят, че могат да заменят Фейги”, каза Русо, който заяви още, че като цяло работата по придобиването на правата на героя за Отмъстителите е била мъчна. Факт е обаче, че филмите за екипа със Спайди бяха доста по-успешни в бокс-офиса от тези без него, като последният дори измести “Аватар” от върха в световната ранглиста.

“Спайдър-мен се справяше добре и преди Отмъстителите”, каза обаче Тони Винчикера от “Сони” и цитира скорошния успех на анимационния “В Спайди-вселената”, спечелил Оскар, като доказателство, че компанията му няма нужда от помощта на “Дисни” и Спайди може да участва във филми с техните герои като Венъм, чиито втори самостоятелен филм се очаква да излезе догодина. Анализ на икономистите от “Форбс” също показа, че за “Сони” е по-изгодно да продължат сами, дори ако приходите им спаднат до нивото на филмите с Андрю Гарфилд, отколкото да дават половината си пари на Кевин Фейги.

Закачката между двете компании продължи и в бокс-офиса, като “Спайдър-мен: Далече от дома” успя да надвие “Капитан Марвел” след мъчителна битка в последния възможен момент преди излизането си на ДВД. Първите резултати от уикенда показаха, че Спайди е минал феминистката героиня на Бри Ларсън с 2 хиляди долара, но окончателната развръзка го остави пак с толкова, но назад. Днес обаче Питър Паркър е дръпнал с приходите от понеделник и оставя капитанката зад гърба си с около 40 000 долара – тънка като острието на бръснач разлика предвид това, че и двата филма имат над 1 млрд и 128 млн долара приходи.

Догодина “Сони” освен с втория “Венъм” ще атакуват и с “Морбиус”, в който ще участва Джаред Лето. Стискаме палци проектите им да са успешни!

Ето и хумористичния трейлър на последния засега филм за Спайди, направен от “Сони” за излизането на филма за видео и DVD.

Тагове:  

Оставете отговор