“Соник 2” с отличен старт в бокс-офиса!

sonic 2 knuckles

Вторият филм за “Соник” стартира отлично в американския бокс-офис, като постигна по-добър резултат от предшественика си и оглави класациите по приходи със 71 милиона долара. Общо за света продукцията печели 148 милиона долара, като стана ясно, че миналата седмица се е озовала начело и в нашенския списък за уикенда.

“Резултатът на “Соник 2” е победа за “Парамаунт” и цялата филмова индустрия”, коментира Крис Арънсън, отговарящ за разпространението на хита. “Авторите на филма свършиха отлична работа и зарадваха не само легионите фенове на героя, но и цели семейства зрители. Да увеличиш популярността на една поредица не е лесно и затова ръстът с 22% спрямо първата част е забележителен”.

“Соник 2” има прилични отзиви от критиката и великолепни от зрителите, поставили му отлична оценка на екзит пол. Резултатът му е и триумф за Джим Кери, изиграл ролята на злодея д-р Роботник – това е най-добрият първи уикенд за негов филм в САЩ.

Вампирската история “Морбиус” остана на втора позиция с 10.2 милиона долара. Комиксовият екшън с Джаред Лето за две седмици е натрупал 57 милиона долара приходи в северна Америка и 126 в целия свят. Това не е много добър резултат за марвелски хит, но е в рамките на нормата за вампирска история.

Следващата седмица по кината излиза третия филм от сагата “Фантастични животни” по света на Хари Потър. Предстои да разберем дали поредицата на Дж.К. Роулинг ще оцелее след махането на Джони Деп от кастинга – той бе сменен за ролята на злия магьосник Гринделвалд от Мадс Микелсен заради проблемите с бившата му изгора Амбър Хърд. За съжаление това не е единственият проблем пред филма, тъй като наскоро стана ясно, че Езра Милър е нападал хора по различни курорти и така, ако серията оцелее, сътресенията в нея може би тепърва предстоят.

Следете Цитаделата за най-актуалните новини от бокс-офиса!

Оставете отговор