“Соник” и “Тайните на Дъмбълдор” минаха бариерата от 300 млн долара

tails scamanders

Вторият филм от поредицата “Соник” и третият от сагата “Фантастични животни” останаха в челната тройка на бокс-офиса и за тази празнична седмица! Продължението на хита от студио “Парамаунт” по класическите игри на СЕГА взе 11, 3 милиона долара и се нареди на второ място в американските класации, като общите му приходи досега възлизат на 160,9 милиона в Щатите и още 162,6 от останалата част на света за общ резултат от над 323 млн $! С това филмът окончателно мина предходника си, спечелил 319 милиона през 2020-та.

“Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор” е трети в класацията за седмицата. Филмът на Дж.К. Роулинг по вселената на “Хари Потър” е с 8,3 милиона за уикенда и общ резултат от 79 млн в САЩ и 329 за света. Така със силните си резултати извън Америка той изпреварва втория “Соник”, но бюджетът му е доста по-голям и за съжаление тенденцията спрямо бокс-офиса на предните части е низходяща. Все пак магьосническата история остава пред викингския епос The Northman, който въпреки сравненията със сюжета на “Цар Лъв”, идващи по линия на пиесата “Хамлет” от Шекспир остава извън челната тройка с 6,3 милиона за уикенда и общ резултат от едва 41 милиона и то в глобален мащаб. Много слаб беше и дебютът на новия екшън на Лийм Нийсън “Спомени”, влязъл с минорните 3,1 милиона долара в световен мащаб.

Иначе края на седмицата излиза втория “Доктор Стрейндж” на “Марвел”, който се очаква да озаглави безапелационно класациите по приходи, а в последния уикенд преди това за втора поредна седмица най-силна бе анимацията “Лошите момчета”, спечелила 16,1 милиона долара в САЩ и с общи резултати от 118 милиона в глобален мащаб. Вижте трейлър!

Оставете отговор