“Дедпул 2” пред “Соло” в световния бокс-офис за уикенда

deadpool-ryan-ronalds-2SOLO-964049

“Дедпул 2” бе най-гледаният филм в света през този уикенд. Супергеройската екшън комедия с Райън Рейнолдс записа второ място в американския бокс-офис с 23,3 милиона долара, но след силен рейд от 41,6 милиона в останалия свят, включително убедителен дебют в Япония, излиза начело в глобален мащаб, като общите му приходи вече достигат на 598 милиона долара. Макар и по-слаб като приходи от революционния си предшественик, излязъл през 2016-та, “Дедпул 2”, който е направен със солиден, но все пак разумен бюджет от 110 милиона долара определено излиза на печалба и понася минимални щети от рекордите на “Отмъстителите: Война без край”, достигнал бокс-офис от почти два милиарда.

На другият полюс е “Соло”. Новият филм от поредицата “Междузвездни войни”, режисиран от Рон Хауърд, успя да остане начело в американския бокс-офис въпреки резкия спад от 65% в приходите спрямо предишния уикенд. Това стана след като историята за младия Хан записа 29,2 милиона долара за почивните дни в Америка и 30,3 в останалия свят. За момента “Соло” има 264 милиона след втория си уикенд, при изключително висок бюджет от около четвърт милиард. Конвенционалната мъдрост гласи, че един филм трябва да спечели два пъти повече приходи от бюджета си, за да избие разходите си, като се има предвид, че част от печалбата остава за киносалоните. Трудно е да се предвиди как “Соло” би могъл да направи това, като според повечето специалисти той ще спечели едва 400 милиона от евентуална силна премиера в Япония. Като цяло изглежда, че “Соло” понесе щетите от негативния прием на “Последните джедаи” по Коледа и засилените критики за прекомерна политическа коректност в сагата.

През следващата седмица светът очаква премиерата на “Джурасик Свят”, но американските зрители ще трябва да изчакат до 22-ри юни, за да гледат динохита.

Тагове:  

Оставете отговор