Снимахме новите “Междузвездни войни” без план, призна Дейзи Ридли

rey darkness

Актрисата Дейзи Ридли потвърди нещо, за което повечето фенове на “Междузвездни войни” вече се досещаха – новата трилогия на “Дисни” е снимана без предварителен план. Актрисата, която изигра ролята на Рей Скайуокър в новите филми, направи шокиращи разкрития по време на гостуването си при шоумена Джими Кимел. На въпрос дали е знаела предварително, че героинята й е внучка на архизлодея Палпатин, Дейзи разкри, че първоначално планът бил е да бъде рожба на Оби-Уан Кеноби. Райън Джонсън е променил това, за да я направи никоя, а после Джей Джей е решил да бъде внучка на Палпатин. Дейзи казва, че била много доволна от това, но до последно е било под въпрос и дори са почнали снимки, без да са наясно по коя история ще работят.

Всичко това рязко контрастира с начина, по който работеше Джордж Лукас. Създателят на сагата имаше ясен план какво иска от филмовите си трилогии и как ще се разгърнат те. Дори поредиците книги от старата Разширена вселена се пишеха с предварителна идея какво ще се случва. Подходът на “Дисни” при новите “Междузвездни войни” напомня начина, по който Майкъл Бей снима вторите “Трансформърс”, където нямаше реален сценарий. Това обяснява и негативната реакция на фендъма, тъй като рядко подобен подход е успешен, все пак не става дума за поезия, че да се разчита изцяло на спонтанност.

Сега надеждите на “Дисни” за сагата са свързани със сериала за Мандо, но и там нещата не са безоблачни, твърдят запознати. Джон Фавро, който е режисьор на проекта, вече обяви, че сериалът няма да е само за Мандо, а ще черпи пример от “Игра на тронове” и ще има много сюжетни линии. Според отлично осведомени източници това е довело до конфликт с актьора Педро Паскал, който бил обиден от това, че героят му минава на втори план във втората половина от новия сезон, който се очаква през октомври. Опасенията са, че това отново се случва заради феминистката линия, която е много силна в сагата заради Катлийн Кенеди и се подчертава с присъствието на Асока Тано в сериала. Дали тези страхове ще се сбъднат, предстои да разберем, но е ясно, че сянката от провала на “Последните джедаи” продължава да тегне над серията и ще мине много време, докато се отърсим от този спомен и отървем от хората, виновни за него.

Оставете отговор