„Смъртоносни машини“ превземат света

„Смъртоносни машини“ е първата книга от едноименната поредицата на Филип Рийв, която издателство „Егмонт“ възражда близо 10 години след първата поява на заглавието на български. Изданието е изцяло обновено и вдъхновено от визията на филма за хищните градове, който тръгва в кината през декември.

След дълги години, в които Лондон се е укривал, сега той отново излиза на лов. Минути след поглъщането на ужасено малко градче младият чирак Том спасява своя идол – главният историк Тадеус Валънтайн, от изненадващо нападение на обезобразено момиче… Нищо не е ясно и сигурно в антиутопичното бъдеще на героите.

Booklist определя „Смъртоносни машини“ като книга, която читателите няма да искат да оставят заради обратите в сюжетната линия. Според The Guarding пък това е един голям и брилянтно написан роман, а от TheSunday Times добавят „феноменална“ в оценката си за „Смъртоносни машини“, като акцентират върху умелото съчетаване на противоположности – насилие и романтика, екшън и задълбочени размисли, смях и страх.

Повече за „Смъртоносни машини“ прочетете ТУК!

 

Оставете отговор