След първата среща на клуба за годината:)

citadelata purple

Първата среща на фентъзи клуб “Цитаделата” след годишните награди за фентъзи и хорър се състоя миналата събота, на 22-ри февруари в зала 212 на Дом на Културата “Средец”. Тя бе административна и се проведе за изясняване на занятията ни в ДК “Средец”, за които фенове платиха такса за участие, важаща са цялата 2020-та година. Извън чисто техническата част, клубът взе някои решения относно характера на дейността си през годината.

1. Ще имаме срещи далеч по-редовно от миналата година. Част от тях са премиери, отворени за всички, други са специално за записаните в ДК “Средец”. Гости се допускат, но е хубаво, ако се идва редовно на клуб, човек да се запише към Дома на Културата.

2. Срещите ще бъдат посветени на различни теми. Една от тях ще бъде българската фантастика, като имаме доброто желание да представяме различни заглавия от хитови наши автори. Въпреки това се взе решение тази част от дейността на клуба да не бъде прекалено натрапчива, за да не се превърнат срещите ни в кръжоци по писателска взаимопомощ. Представяне на родна книга ще има не по-често от веднъж на месец и половина.

3. Част от темите ще бъдат лекционни, като ще бъдат представяни различни произведения, събития и проблеми. Презентациите могат да се правят както от председателя на клуба, така и от гостите на клуба.

4. Имаме доброто желание да провеждаме ролеви игри, които са съгласувани между евентуалните разказвачи и участници, така че да са приятни на всички. При голям интерес могат да се направят две групи с играещи.

5. Дейността на клуба в ДК “Средец” не засяга пряко работата на сайта и всякаква помощ в тази посока е доброволна.

6. Номинациите за годишните награди се подготвят от председателя, който поема ангажимент, че ще има предвид препоръките от членовете на клуба към ДК “Средец”, стига те да не противоречат на редакторската политика на сайта.

7. Имаме доброто желание клубът да пътува извън столицата на различни събития, като това обаче не може да става твърде често заради финансовите реалности в България.

Програмата и точния график на занятията ще бъдат уточнени през следващите седмици, за което ще има информация в сайта.

Александър Драганов,
председател на фентъзи клуб Цитаделата

Оставете отговор