След гласуването за Книга на годината Ви пожелаваме Весели Празници!

xmas hakuouki

Екипът на Цитаделата иска да пожелае весело посрещане на Коледа и Нова Година на всички наши читатели! Бъдете най-вече здрави, но също така щастливи, честити и обичани. Както може би вече се досещате, това е последният ни постинг за 2020-та, която в никой случай не беше лека година. Той идва след гласуването за Книга на годината, протекло по начина, по който е редно това да стане за юбилейното, 20-то издание на наградите ни, което предстои през януари. 54 гласа бяха подадени за тримата кандидати, а победителят спечели с 41% срещу 37% за основния преследвач и 22% за третия. Припомняме, че за победата се бориха “Икабог” на Дж.К. Роулинг, “Сблъсък” на Стивън Кинг и “Хълмът Уотършип” на Ричард Адамс. Победителят завинаги влиза в историята на този клуб, а кой е той ще разберете на церемонията по връчването на наградите на 16-ти януари, все едно дали то е виртуално или на живо. Така до края остава само едно гласуване, за Фентъзи на десетилетието, за което ще се борят “Хобит” и “Цар Лъв”. Това обаче ще стане чак на втория уикенд от 2021-ва година, а преди това ще трябва да избирате между боба и сармите на празничната трапеза у вас 😀

xmas swordboy

Преди да ви оставим е време за кратка равносметка. През 2020-та година ви представихме 85 ревюта на книги, 80 ревюта на филми (тук включваме още аниметата и сериалите), 42 биографии на герои, 9 биографии на автори, 16 биографии на актьори, 28 публикации в “Разни”, сред които разнообразни Топ 10 класации от култови поредици и представяния на различни състезания, с които лека полека започнахме да отразяваме и света на елитните надпревари в моторните спортове. Публикувахме 5 от моите книги в секцията “Творчество”, така че читателите да могат да се почерпят, като ги прочетат без самите те да плащат нищо. Проведохме 15 Дуела и 11 гласувания за годишните награди – 3 за 2019-та и 8 за 2020-та година. Десетки потребители участваха в тях, а общият брой на гласовете възлиза на стотици. Плахо започнахме да съживяваме и рубриката с комикси, като представихме 8 ревюта в нея. Три публикации имаме в категорията за Същества, която също беше замряла. Направихме пет интервюта с водещи наши творци. Сторихме всичко възможно посещенията в сайта да са приятни и да облекчават малко ежедневието, засегнато от световната криза, свързана с ужасяващия коронавирус.

За следващата година имаме много планове, но сега е време за почивка. Ще се видим отново, ако е рекъл Господ, на 4-ти януари 2021-ва година. Дотогава празнувайте. Ако 2020-та ни е научила на нещо, това е че всеки ден, всеки празник, има значение.

Александър Драганов
Цитаделата

Оставете отговор