Скот Уайнгър

Scott_Weinger_2020

Скот Уайнгър е американски актьор и озвучител, известен с ролята на Аладин в пълнометражната адаптация на “Дисни” по класическата приказка от “Хиляда и една нощ”.

Уайнгър е роден на 5-ти октомври 1975-та година в град Ню Йорк. По произход е евреин, а висшето си образование завършва в Харвард. Първите му актьорски участия са в реклами, а дебют на голям екран прави в петата част на “Полицейска академия”. Уайнгър редовно взима участие и в ситкома “Пълна къща”.

aladdin

През 1992-ра Скот записва най-известната роля на живота си, давайки гласа си на уличния крадец Аладин от едноименната анимация на “Дисни”. Уайнгър повтаря многократно тази роля, включително във видео продълженията на историята и телевизионния рисуван сериал от 90-те години, както и в епизода от поредицата за Херкулес, където гръцкият герой среща неговия персонаж.

В по-късен етап от живота си Скот Уайнгър става сценарист и продуцент. Женен е за колежката си Рина Мимун, от която има син. Това е един актьор, вдъхнал живот на любим герой от детството ни и затова получава биография в Цитаделата!

scott weinger

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор