Скот Сиенсин и Дейвид Сиан

scott ciencin

Скот Сиенсин и Дейвид Сиан са авторите, чиято трилогия за поредицата “Трансформърс” представихме наскоро в Цитаделата. В нея любимите на поколения фенове роботи под прикритие се изправят срещу страховитите Пазители – извънземни със сила, променяща самата реалност.

Малкълм Скот Сиенсин е роден на 1-ви септември 1962-ра година. Започва кариерата си като автор в света на Забравените кралства, вселена на ролевата игра “Подземия и дракони”, в която твори и известния писател Р.А. Салваторе. Първите му романи са писани съвместно с Трой Денинг под псевдонима Ричард Аулисън и са част от серията “Аватар”. След това Сиенсин добавя още много поредици към библиографията си, като сред тях са “Джурасик Парк”, “Динотопия”, “Годзила” и други истории за динозаври, както и още една трилогия за “Забравените царства” – The Elven Ways. През 2001-ва година пише и Hardwired, първата книга от споменатата по-горе трилогия за “Трансформърс”. За съжаление Сиенсин си отива без време, като почива през 2014-та година от аневризъм.

david cian

Дейвид Сиан е псевдоним на писателя Ръсел Дейвис, автор, работещ с много прякори и известен най-вече с това, че между 2008-ма и 2010-та година е бил председател на асоциацията на писателите фантасти в САЩ – SFWA. Той пише втората и третата книга от трилогията за “Трансформърс” – Annihilation и Fusion, работил е също така за легендата Том Кланси, има книга и по сериала “Зоната на здрача”. Освен с фантастика, той пише също така и шпионски романи, членува и в гилдията на авторите на уестърни, има множество разкази.

Научих за тези писатели покрай работата им по любимата ми сага “Трансформърс”, но сега бих се радвал да прочета нещо повече от тях, особен интерес в мен предизвикват творбите на Сиенсин за елфите от Забравените царства и се надявам някой ден да ми попаднат за ревю.

transformers trilogy

Представени от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор